пʼятниця, 22 серпня 2014 18:21

ЄС закликає РФ вивести "гуманітарний конвой" з України

ЄС закликає РФ вивести "гуманітарний конвой" з України
Фото: ria.ru

Європейський Союз вважає, що перетинання автоколоною з гуманітарною допомогою з Росії українського кордону є "порушенням її недоторканності". Про це повідомила прес-служба Єврокомісії.

"Гуманітарна допомога має доставлятися і розподілятися за участю міжнародних гуманітарних організацій і за наявності згоди офіційного Києва. ЄС закликає російську сторону переглянути одностороннє рішення", - сказав представник Еврокомссіі.

Аналогічним чином відреагувала зовнішньополітична служба ЄС.

"Ми шкодуємо про рішення Росії відправити гуманітарний конвой на українську територію без супроводу МКЧХ. Це явне порушення українського кордону, що йде врозріз з попередніми домовленостями, досягнутими між Україною, Росією і МКЧХ. Ми закликаємо Росію скасувати це рішення", - цитує офіційного представника глави дипломатії ЄС Себастьєна Брабанта ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, сьогодні колона російських вантажівок вторглася в Україну через пропускний пункт "Ізварине" в Луганській області, контрольований терористами. Російський гуманітарний конвой рухається на територію України без супроводу співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

За даними Державної прикордонної служби, станом на 13:30 самовільно перетнули кордон України 145 автомобілів з ​​Російської Федерації з "гуманітарною допомогою".

Зараз ви читаєте новину «ЄС закликає РФ вивести "гуманітарний конвой" з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути