Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2014 18:28

ЄС поки що не збирається вводити проти Росії санкції, лише обговорює їх - Ештон

ЄС поки що не збирається вводити проти Росії санкції, лише обговорює їх - Ештон
Кетрін Ештон Фото: AFP

Рада міністрів закордонних справ Євросоюзу поки що не збирається вводити третій етап санкцій проти Росії через катастрофу малайзійського "Боїнга", але обговорює таку можливість. Про це перед засіданням Ради ЄС заявила верховний представник Євросоюзу з питань закордонних справ Кетрін Ештон, повідомляє "ВВС-Україна".

"Європейська Рада попросила нас переглянути правову базу, на якій ми працюємо, для того, щоб можна було потенційно її розширити", - відповіла пані Ештон на запитання журналістів, чи збираються міністри схвалювати у вівторок нові секторальні санкції щодо Москви.

За словами пані Ештон, на порядку денному в Ради ЄС наразі головним є забезпечення безперешкодного доступу до уламків збитого малайзійського лайнера міжнародним експертам.

Водночас, як наголосила верховний представник, при ухваленні будь-якого рішення у зв'язку з авіакатастрофою в Донецькій області Євросоюз братиме до уваги передусім інтереси Нідерландів.

Напередодні прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон закликав ЄС вдатися до рішучих заходів, які зокрема стосуватимуться російського оборонного сектора, якщо Москва не припинить підтримку сепаратистів.

16 липня, за день до аварії "Боїнга" Malaysia Airlines, Європейська Рада погодила затвердити новий "чорний список" посадовців і компаній, причетних до ескалації конфлікту в Україні. Втім, запроваджувати заходи проти окремих секторів російської економіки, як це зробили у той же день США, в Брюсселі тоді не взялися.

Зараз ви читаєте новину «ЄС поки що не збирається вводити проти Росії санкції, лише обговорює їх - Ештон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути