субота, 30 серпня 2014 01:08

ЄС планує ввести нові санкції проти Росії

ЄС планує ввести нові санкції проти Росії

Європейський Союз має намір розширити санкції щодо Росії. Як повідомляє DW з посиланням на агентство dpa, така позиція була озвучена в ході що відбулася в Мілані зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС.

Учасники зустрічі в досить гострій формі критикували Росію за використання регулярних військ на сході України. Деякі з них говорили про "вторгнення", глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер утримався від вживання цього слова. Сформовану ситуацію в регіоні, а також можливе введення нових санкцій обговорять у ході відкривається в суботу в Брюсселі саміту глав держав і урядів країн Євросоюзу.

Кажучи про нові санкції, глава МЗС Швеції Карл Більдт наголосив, що намічені заходи не повинні бути подібними до тих, що приймалися раніше, "це має бути щось інше". Його естонський колега Урмас Пает зажадав введення санкцій, які "будуть дійсно хворобливими". За словами міністра закордонних справ Люксембургу Жана Ассельборна, є докази, що свідчать про агресію РФ, - наприклад, той факт, що російські військовослужбовці перебувають на території України. Нові санкції необхідні для того, щоб спонукати Росію відступити від колишньої мети, сказав Ассельборн.

Між тим глава МЗС Польщі Радослав Сікорський вважає, що на Сході України розгорівся не просто збройний конфлікт, а справжня війна. "Якщо все це виглядає, як війна, сприймається як війна, якщо є загиблі на війні - то це дійсно війна", - Сікорський написав у своєму мікроблозі в Twitter. Тим самим глава польського зовнішньополітичного відомства відреагував на висловлювання свого шведського колеги Карла Більдта, який заявив, що потрібно називати речі своїми іменами.

Лідер французького МЗС Лоран Фабіус, в свою чергу, також висловився за посилення антиросійських санкцій, однак застеріг Європу від поспішних рішень.

"Слід залишатися розумними - жодна розсудлива людина не хоче війни з Росією", - додав Фабіус.

У той же час Асоціація європейського бізнесу просить керівництво ЄС не залучати бізнес у політику і утриматися від подальших санкцій проти РФ.

"Напередодні засідання Європейської ради Асоціація європейського бізнесу, що налічує більше 600 компаній, що інвестують як в Росії, так і на Україні, що знову підтверджує своє неприйняття економічних санкцій і звертається до глав держав та урядів Європейського союзу з рекомендацією утриматися від прийняття нових рішень подібного роду", - йдеться в повідомленні бізнес-об'єднання.

Лідери країн ЄС на саміті 30 серпня в Брюсселі планують схвалити висновки щодо ситуації на Україні і приймуть рішення про можливі подальші санкції проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «ЄС планує ввести нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути