Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2018 16:51

Єпископи Російської православної церкви не зустрілися з Порошенком і оголосили ультиматум

Єпископи Російської православної церкви не зустрілися з Порошенком і оголосили ультиматум
На фото президент Петро Порошенко і представник РПЦ, митрополит Онуфрій.

Зустріч президента Петра Порошенка з єпископами Російської православної церкви в Україні, яка мала відбутися у вівторок, 13 листопада, скасували.

Голова синодального інформаційно-просвітницького відділення РПЦ в Україні, архієпископ Клімент заявив, що спочатку місце зустрічі перенесли з Києво-Печерської лаври до будівлі Українського дому. А потім стало відомо, що вона взагалі не відбудеться, повідомляє "ТСН"

Ситуацію зі скасуванням зустрічі у Facebook прокоментував архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря.

"У той час, як о 14:00 в Українському домі мала би розпочатися зустріч президента України з єпископатом Московського патріархату, запрошені на неї архієреї сидять за зачиненими дверима в Лаврі", - написав архієпископ.

Він додав, що "зранку збирався синод МПвУ з очевидним натяком: хто з архієреїв не підкориться розпорядженням митрополії (за фактом - інструкціям із Москви), той рішенням синоду сьогодні ж позбудеться посади".

Водночас у РПЦ в Україні заявили, що готові зустрітися з Порошенком, але у Києво-Печерській лаврі. Також там заявили, що процес надання томосу про автокефалію є "штучним" і вони відмовляються від участі у ньому.

Крім того, представництво РПЦ "припиняє євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом". Про це сказано у постанові собору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос: назвали дату Об'єднавчого собору

11 жовтня у Стамбулі оголосили рішення синоду. За ним Вселенський Патріархат продовжує процедуру надання томосу для автокефалії Українській православній церкві. Тоді Святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання 3 церков - УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП в Єдину українську помісну церкву. Це відбуватиметься на добровільних засадах.

Зараз ви читаєте новину «Єпископи Російської православної церкви не зустрілися з Порошенком і оголосили ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути