четвер, 02 липня 2015 13:34

Екс-регіонали домовилися з терористами про вибори в "ДНР" - експерт

Екс-регіонали домовилися з терористами про вибори в "ДНР" - експерт

 Екс-регіонали заплатили керівництву "ДНР" за участь у виборах на окупованій території Донбасу. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Антон Круть.

"За моєю інформацією два місяці тому представники колишньої Партії регіонів домовилися з керівництвом "ДНР", що вони не пручатимуться обранню цих українських політиків на території підконтрольній терористам. Все було погоджено за гроші. Ця схема могла б спрацювати за умови, якби Україна погодилася на такі вибори. Цього не сталося. Більше того Порошенко заявив, що вибори 25 жовтня будуть проміжними. Нові - відбудуться після того, як вступлять у дію зміни до Конституції в частині децентралізації. Це затискає вікно можливостей для колишніх регіоналів і для сателітів Москви у "ДНР" та "ЛНР", - сказав Круть.

Він назвав істерикою заяву Захарченка про місцеві вибори в "ДНР" 18 жовтня.

"Погодитися на це Україну вмовляла Європа. Але українська сторона не пішла на поступки. І цей намір матеріалізувався в істеричних заявах Захарченка. Це була реакція на вчорашню прес-конференцію президента Порошенка, де він заперечив особливий статус для окупованих територій Донбасу", - пояснив аналітик.

Круть вважає, що для України псевдовибори в "ДНР не несуть небезпеки.

" Це означає, що ситуація на Донбасі консервується в статус кво й надалі. Це такий собі рімейк виборів, які відбулися в "ДНР" та "ЛНР" у жовтні минулого року", - сказав він.

Експерт зауважив, що на сьогодні провести чесні вибори на окупованих територіях Донбасу неможливо. "Для цього Україні потрібно відновити контроль над російсько-українським кордоном, а Росії вивести з Донбасу незаконні збройні формування та представників ЗС і спецслужб РФ. На це не погоджується Путін, який спочатку хоче закріпити статусу окупованих територій в українській Конституції і обрати на місцевих виборах в "ДНР" та "ЛНР" зручних для нього політиків", - наголосив Круть..

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко самостійно оголосив "місцеві вибори" на 18 жовтня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Екс-регіонали домовилися з терористами про вибори в "ДНР" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути