середа, 26 жовтня 2016 20:51

Експерт: за Рабиновича проголосує деморалізований електорат південного сходу України

Експерт: за Рабиновича проголосує деморалізований електорат південного сходу України

Вадим Рабинович і партія "За Життя" зайняли електоратну нішу між колишніми послідовниками "Партії регіонів" і Батьківщиною з БПП. Серед причин експерти виділяють кілька, і ось деякі з них: по-перше, колишні регіонали вже два роки не змінюють риторику, по-друге, на думку політологів, Рабинович як спікер має перевагу серед своїх потенційні конкурентів.

Про це йдеться в експертному опитуванні проведеному сайтом Апостроф.

За словами експерта, зростання рейтингу Вадима Рабиновича сприяє втраті підтримки традиційних політичних сил Південного Сходу: "Рейтинг Рабиновича також підріс через те, що інші політичні діячі з колишньої "Партії регіонів" і "Опозиційного блоку" два роки говорять про одне й те ж. Виборці вже починають розчаровуватися. по-перше, є певний скепсис з приводу того, що вони говорять, а по-друге, сумнівно, що вони взагалі коли-небудь зможуть прийти до влади, бо вони все-таки пов'язані з колишньою владою, і люди розуміють, що зоряний час тих, хто підтримував Януковича і виступав проти Майдану, пройшов. Але ніша залишається і, ясна річ, ці виборці не будуть голосувати за Порошенка або Тимошенко. до цього ж додається і комуністичний електорат, який залишився на самоті, плаче, не знає, кого вибрати, і взагалі знаходиться в прострації", - додав Олексій Голубицький.

У той же час, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко зазначив, що Вадим Рабинович створює конкуренцію екс-регіональним політичним силам на сході країни, що може становити для нього досить серйозні загрози.

"Потрібно зрозуміти, що Рабинович заліз на територію Бойко, Льовочкіна і Ахметова. Це дуже важкий випадок, люди такого не прощають. Я б на його місці дуже уважно стежив за дорожньо-транспортними правилами і так далі. Він забирає у них активний електорат не в центрі України, що не на сході, не в великих містах, а перш за все в деморалізованій частині населення Східної України. Він говорить краще, яскравіше, соковитіше. Цим все пояснюється", - додав Віктор Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: за Рабиновича проголосує деморалізований електорат південного сходу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути