Ексклюзиви
вівторок, 01 вересня 2015 17:30

Експерт: Тактика Москви - це шантаж і залякування

Експерт: Тактика Москви - це шантаж і залякування
Олег Сенцов Фото: Reuters

Росія може визволити українських громадян лише при умові вигідного обміну.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук.

"Дійсно треба домагатися введення відповідних санкцій. Але єдиний ефективний метод звільнення громадян України - це лише обмін когось на когось. Якби у нас була важлива для Росії людина, то можна було б вести розмову про такий обмін. Тут не важливо, за що затримані. Головне, щоб у перспективі було ув`язнення. Логіка обміну- це шантажистська тактика Росії, бо вони нікого не звільнили, окрім обміняних на, наприклад, військовополонених. Справа Сенцова є конкретно залякуванням кримчан проти будь-якого спротиву",- заявив він.

На думку експерта, процес дипломатичного визволення зі списку "Сенцов-Савченко" може тривати дуже довго.

"Ця проблема може розкручуватися дуже і дуже довго. Не видно, щоб у перспективі могли б бути якісь результати діяльності нашого міністра іноземних справ. Росія визнає лише логіку обміну", - підкреслив Олещук.

Політолог наголосив, що також цю ситуацію може вирішити грунтовна міждержавна мирна угода по деескалації конфлікту на Донбасі.

"Очевидно, ще одним варіантом є загальна широка угода із Росією щодо врегулювання українського конфлікту. Вона повинна остаточно виконуватись Росією і включати різносторонні моменти, в тому числі, звільнення полонених. У випадку непокори мають бути прописані відповідні серйозні наслідки. Без них Москва не буде нічого дотримуватись",- підсумував Олещук.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що збирається серйозно працювати над списком "Сенцова-Савченко" з європейськими та американськими колегами.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Тактика Москви - це шантаж і залякування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути