Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2016 16:57

Експерт спрогнозував, хто далі вийде з "БПП"

Експерт спрогнозував, хто далі вийде з "БПП"
Facebook.com/chesno.movement

Фракція "Блока Петра Порошенка" може поменшати наполовину. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Напередодні дострокових парламентських виборів, про які зараз всі говорять, з фракції піде мабуть що багато. Якщо не половина, то десь біля цього", - прогнозує він.

Політолог припускає, хто може залишити "БПП" після нардепа Єгора Фірсова.

"Треба дивитися у бік депутатів-журналістів. Лещенка й інших. Вони можуть бути перші на вихід", - зауважив Кочетков.

За словами експерта, протистояння всередині фракції і "невдоволення як діями керівництва країни так і керівництва фракції наростає".

"Порошенко вважає, що всі депутати, які пройшли до парламенту у цій фракції, або увійшли до неї, абсолютно зобов'язані йому. Своїм політичним життям, політичним майбутнім. Він їх вважає політичними кріпаками. Але не всі згодні з цим. Особливо молоді депутати з принципами. Вони не погоджуються. Практика всередині "БПП" така: як хтось не погоджується, йому кажуть: "Заткнись і виконуй. А якимось точками зору можете обмінюватись поміж собою у курилці". Це свідома і природна позиція як для Петра Олексійовича, так і для тих, кого він поставив керувати", - пояснив політолог.

За словами Кочеткова, "незгодні" будуть поступово виходити з фракції у інші групи.

Водночас політолог каже, що заступника голови фракції "БПП" Ігоря Кононенка не позбавлять мандату.

"У Петра Олексійовича вибудуваний певний світогляд. Як керівника, як бізнесмена. Якщо він здасть найближчу до себе особу, особистого партнера і друга, це означатиме його слабкість. А це - руйнування всієї вертикалі влади. Тому він ніколи на це не піде", - пояснив експерт.

"Члени фракції якимось чином мають домовитись з носієм їхнього бренду. Переконати, що треба згадати спільні обіцянки, з якими йшли. Розділяти бізнес та владу, займатися реальною боротьбою з корупцією. Ось це може врятує рейтинг. Але повірити у це я, на жаль, не можу", - сказав Кочетков.

Нагадаємо, вчора нардеп Єгор Фірсов заявив, що вийшов з фракції "БПП". Минулого тижня з фракції вийшов нардеп Микола Томенко. А раніше - Віктор Чумак.

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував, хто далі вийде з "БПП"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути