неділя, 21 серпня 2016 11:55

Експерт розповів, чому США не хочуть давати Україні гроші та зброю

Експерт розповів, чому США не хочуть давати Україні гроші та зброю
Фото: fakty.ictv.ua

Адміністрація Обами намагається уникнути визнання України своїм союзником. Аби не закривати вікно можливостей з Росією. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Петро Олещук.

"Якщо Сполучені Штати приймуть рішення по постачанню зброї до України – це означатиме визнання її в якості свого союзника. Адміністрація Обами цього не хоче. Пам'ятаємо, як той заблокував надання Україні статусу союзника Штатів поза НАТО", – розповідає політолог.

На його думку, без програми розвитку, в нас ніхто не інвестуватиме.

"В Америки на носі вибори. Підтримка нею України може бути використана проти тих чи інших політиків. Відсутність політичної програми з нашого боку не сприяє одержанню допомоги. Гроші використовуємо на вирішення тактичних задач. Наприклад, на те, щоб погасити поточні борги. Але без перспектив ніхто великі гроші в нас не інвестуватиме. Нам треба запропонувати цілісну програму реформ".

Допомогу Україні можуть дати після додаткових вимог, вважає експерт.

"Якщо траншу не буде, в країні може бути інфляція. Відбудеться падіння курсу національної валюти. В подібному США не зацікавлені. Тому фінансову підтримку мають надати. Можуть висунути якісь нові вимоги. Вже натякають, що фінансування можуть припинити. Тому до цього треба поставитися серйозно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 25 років зарплата президента України виросла в 100 разів

Нагадаємо, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, що Україна зараз не потребує траншу Міжнародного валютного фонду. А летальну зброю можемо виробляти самі.

Протягом чотирьох років МВФ має надати Україні 17 мільярдів доларів. Відповідна програма була розпочата в березні минулого року. Передбачала виділення Києву по чотири транші минулого та цього року. Поки країна отримала лише перший транш на суму 5 мільярдів і другий – на 1,7 мільярдів доларів. З осені минулого року програма практично припинена.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому США не хочуть давати Україні гроші та зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути