четвер, 10 вересня 2015 11:31

Експерт пояснив, чому Кремль зробив Яценюка "ісламським фундаменталістом"

Експерт пояснив, чому Кремль зробив Яценюка "ісламським фундаменталістом"
Reuters

Заява голови російського Слідкому про участь прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка у чеченській війні 90-их років спрямована на відволікання уваги від подій на Близькому Сході.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"За раціональною логікою, цим хотіли перебити резонанс інформації про появу російських військових у Сирії", - пояснив він.

Водночас експерт не виключає, що такі "покази" були.

"За прокурорською логікою, можливо дійсно викрадені українські націоналісти могли дати якісь покази. Але ми знаємо, як працюють російські слідчі органи і, що там люди можуть наговорити", - зауважив політолог.

Золотарьов назвав таку інформацію "цілком безглуздою".

"Що міг робити 20-річний хлопець в окулярах з інтелігентної сім'ї серед ісламських фундаменталістів. Це нісенітниця. Однак, ця інформація пішла. Вже другу добу український Інтернет сміється і дискутує з цього приводу", - сказав Золотарьов.

8 вересня голова слідкому РФ Олександр Бастрикін заявив, що Яценюк брав участь як мінімум у двох збройних зіткненнях у Грозному та у тортурах і розстрілах полонених військовослужбовців російської армії в Жовтневому районі міста Грозний 7 січня 1995. Яценюк назвав звинувачення Бастрикіна на власну адресу "клінічним діагнозом російської влади".

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому Кремль зробив Яценюка "ісламським фундаменталістом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути