субота, 20 липня 2013 12:33

Експерт попередив: країна може відмовитися ходити на вибори

Експерт попередив: країна може відмовитися ходити на вибори
Віктор Небоженко Фото: lenta-ua.net

Політолог Віктор Небоженко вважає, що адміністративний ресурс "передавив Україну", в результаті чого "країна просто не буде ходити на вибори". Таку думку він висловив у коментарі Gazeta.ua.

"Так, це цілком можливо. Справа в тому, що відпрацьовується перед виборами ефективність адміністративного ресурсу. І ось на цих п'яти проблемних округах влада буде дивитися, як поводиться опозиція, населення", - зазначив експерт.

Крім того, на його думку, люди розуміють, що вибори фальсифіковані, тому й не приходять голосувати.

"Можна звернути на це увагу, спостерігаючи за округом Новинського. Це буде мало відрізнятися від всієї країни, може крім західної України. Люди голосують ногами, люди розуміють, що вибори фальсифіковані, і просто не приходять. Це перший і дуже важливий дзвіночок", - підкреслив він.

Також, за його словами, ця ситуація дійде до критичного моменту, коли люди взагалі перестануть голосувати: "Адміністративний ресурс перетиснув, передавив Україну".

"І країна просто не буде ходити на вибори. А раз не будуть ходити на вибори, то це означає, що можна буде фальсифікувати будь-який результат. Одна справа підмінити бюлетені, або неправильно підрахувати, але інша справа, коли у тебе на руках до кінця виборів залишається 90% бюлетенів і ти пишеш, що хочеш", - резюмував він.

Нагадаємо, перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов повідомив, що в парламентській більшості визначилися з датою повторних виборів у семи мажоритарних округах. Голосування по них пропонується провести 22 грудня.

"Наша принципова позиція - вибори до семи округах будуть в кінці грудня - 22-го числа", - заявив депутат. Він уточнив, що цю дату визначили у відповідь на вимогу парламентської опозиції призначити вибори на осінь - вересень або жовтень.

Зараз ви читаєте новину «Експерт попередив: країна може відмовитися ходити на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути