Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 15:40

Експерт назвав три аргументи проти федералізації України

Експерт назвав три аргументи проти федералізації України
Фото: radiosvoboda.org

Україні зараз потрібна максимальна консолідація суспільства, а не федералізація. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів директор Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна" Андрій Єрмолаєв.

"По-перше, всі федерації виникли як продукт об'єднавчого процесу. Ми ж розглядаємо федеративний процес як демонтаж цілого. Це дивно. По-друге, в унітарній державі можлива визначена зовнішня політика і рух в якісь інші об'єднання - ЄС чи Євразійський союз. Унітарна країна максимально консолідована. Це нам зараз потрібно, а не федерація", - вважає експерт.

Також Єрмолаєв застерігає, що федералізація України сьогодні не втримає регіони від можливого бажання від'єднатися від країни завтра.

"По-третя, федералізація - це формування нових чи розвиток старих регіональних ідентичностей. Згодом, імовірно, це призведе до бажання отримати самостійність".

Також експерт не виключає, що федералізація України може стати виходом для Росії та ЄС, "бо Україна у такому стані вже ніколи не зможе прийняти нормальне консолідоване рішення".

Повну версію інтерв'ю із Андрієм Єрмолаєвим читайте у № 218 журналу "Країна" від 17 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав три аргументи проти федералізації України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути