Ексклюзиви
пʼятниця, 31 липня 2015 13:29

Експерт: Є три варіанти плану "Б" по міжнародному трибуналу

Експерт: Є три варіанти плану "Б" по міжнародному трибуналу

Політолог Олександр Кочетков назвав три можливі варіанти плану "Б", анонсованого прем'єром Яценюком після російського вето.

"Трибунал все рівно буде створений. Таке рішення можуть винести на розгляд Генеральної асамблеї і прийняти двома третинами голосів країн-членів ООН. Але це тривалий процес, який потребує підготовчої роботи. Другий варіант, коли Україна та декілька сильних країн — США, Німеччина, Франція, Великобританія - створять свій окремий трибунал. Він буде потужним, але не матиме тієї юридичної сили ніж той, який створений Організацією Об'єднаних Націй.

Третій — це збільшити тиск на Росію за допомогою економічних санкцій. Щоб вона проголосувала за змінену резолюцію ООН, але таку, яка передбачає створення міжнародного трибуналу", - розповів політолог в коментарі Gazeta.ua.

Кочетков нагадав, як після заблокування Росією резолюції ООН США запропонували ввести новий рівень обмежень — проти "Роснафти" та членів родин бізнесового керівництва Росії. Однак, найбільш ймовірним вважає створення трибуналу потужними країнами за участю України.

Нагадаємо, 29 липня на засіданні Радбезу ООН Росія зірвала ухвалення резолюції щодо створення міжнародного трибуналу щодо розслідування авіакатасрофи Боїнга на Донбасі.

Після цього премєр Арсеній Яценюк заявив, що Україна разом із міжнародними партнерами розпочала реалізацію плану "Б".

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Є три варіанти плану "Б" по міжнародному трибуналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути