вівторок, 17 січня 2017 17:37

Економіка цього року впаде на 12-15% в доларах - Скоцик

Українська економіка на 80% залежить від долара. Вихваляючись зростанням у 1,5-2% у гривні, уряд приховує, що в реальному вимірі економіка впаде щонайменше на 12-15%.

Про це в ефірі телеканалу "112" заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

  Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик
Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик

"Будучи прагматичним економістом, я не можу назвати позитивних очікувань від 2017 року. На жаль, він не стане роком зростання, як каже прем'єр-міністр. Це буде рік виживання, коли економіка та доходи населення продовжать падати", - каже Віталій Скоцик.

Політик вважає, що девальвація гривні до кінця року становитиме не менше як 15-20%.

"Ми бачимо падіння гривні за першу декаду січня на 4 відсотки. Сказати, що шторм на валютному ринку вщухне за кілька місяців, навряд чи можна. Основи для стабільності національної валюти доволі примарні", - говорить політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головними вимогами МВФ є боротьба з корупцією та концептуальні реформи

На курс гривні впливають три основні складові: стан національної економіки, золотовалютні резерви та експорт. За словами Віталія Скоцика, ситуація щодо кожної з цих складових не вселяє надії.

"У 2013 році наша економіка становила 186 мільярдів доларів. На грудень 2015-го - 90 мільярдів. На кінець минулого року було 70 мільярдів доларів. Падіння прогнозується і в 2017-му, тому на економіку покладатися не можна. Золотовалютні резерви важко оцінити з точки зору їхньої ліквідності. І експорт теж гривню не витягне", - каже Скоцик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця року гривня може обвалитись до 42 за долар – Скоцик

За даними міністерства сільського господарства США, в цьому році перехідні залишки пшениці будуть на найвищому рівні за останні 15 років, тож ціни на основну експортну культуру залишаться низькими і врятувати гривню не зможуть навіть дуже гарні врожаї.

Зараз ви читаєте новину «Економіка цього року впаде на 12-15% в доларах - Скоцик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути