пʼятниця, 29 квітня 2016 18:55

ДСНС отримала літаючий госпіталь - Аваков
4

Літаючий госпіталь
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1
Літаючий госпіталь
Літаючий госпіталь
Літаючий госпіталь

Служба з НС МВС України отримала кращий в країні "літаючий госпіталь".

"Сьогодні прийняли у виробника військово-транспортний літак Ан-26 - після капітального ремонту та переобладнання. Фактично, ДСНС отримала літаючий госпіталь з найсучаснішими реанімаційними модулями виробництва Австрії", - написав на своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

У повідомленні сказано, що цей літак може забезпечити транспортування двох тяжкопоранених на відстань до двох тисяч кілометрів без посадки, апаратно забезпечуючи функціонування життєво-важливих систем організму.

Крім цього, літак обладнаний ще шістьма додатковими ліжками для поранених, які не потребують інтенсивної терапії, 14-ма кріслами для легкопоранених і 6-ма кріслами для медичного персоналу.

Судно може виконувати рейси по міжнародних повітряних лініях відповідно до норм Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), завдяки новітньому супутниковому пілотажно-навігаційному комплексу та системі попередження зіткнень TCAS-94.

За словами Авакова, це перший літак подібного класу в Україні, який при необхідності може вивозити поранених прямо із зони лиха в закордонні клініки, підтримуючи життя протягом всього часу польоту з допомогою самих передових методів.

"Нам би таких ще 2-3 для повної впевненості, ну так крок за кроком! Вітаю команду Служби з надзвичайних ситуацій на чолі з Миколою Чечоткіним з успішно реалізованим проектом! Міцнішаємо!", - прокоментував подію міністр внутрішніх справ України.

Зараз ви читаєте новину «ДСНС отримала літаючий госпіталь - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути