вівторок, 28 серпня 2012 16:02

Дозвіл КС на обмеження недоторканності - чергова цяцька для виборця - Павловський

Дозвіл КС на обмеження недоторканності - чергова цяцька для виборця - Павловський
Андрій Павловський каже, що недоторканність треба знімати з усіх одразу. Фото: tsn.ua

Рішення Конституційного суду щодо недоторканності  - це передвиборчий піар Партії регіонів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"бютівець" Андрій Павловський.

"Треба розрізняти, бо буває різна недоторканність: політична, кримінальна тощо. Якщо людина виступає в парламенті і критикує діючу владу, то зрозуміло, що за це людина не повинна нести відповідальність, щоб її кидали за грати, придумували статті "Наклеп" та  інше. Але разом з тим треба знімати недоторканність з всіх, починаючи з суддів, прокурорів, закінчуючи депутатами  та міністрами", - сказав Павловський.

При цьому він зауважив, що Конституційний суд приймає подібне рішення не вперше.

"Кілька років тому перед черговими виборами розглядали подібний законопроект. Тоді Конституційний суд теж прийняв подібне рішення. Це передвиборча гра Партії регіонів, яка щось хоче показати. Насправді це рішення навряд чи потягне за собою якісь наслідки. Це  рішення треба буде врахувати при підготовці цього законопроекту до другого читання, що він не заперечить Конституції. Чергова така цяцька для виборця, щоб в черговий раз розвести людей. Кожного разу  перед виборами підіймається тема мови, недоторканості депутатів. Коли він дійде  до другого читання, думаю, що деякі депутати із Партії регіонів самі  не проголосують за нього  в другому читанні.  Бачимо по прикладу депутата Горбаля,  що вчора був фаворитом Партії регіонів,  а сьогодні його брата переслідують, заарештували, сам він там втратив бізнес", - додав Павловській.

На думку "бютівця", рішення Конституційного суду може мати наслідки тільки у тому, що деяка кількість людей може прийняти його за виконання обіцянок деяких політиків.

"На жаль багато людей раз у раз на це саме купуються. Будемо сподіватися, що наші люди хоч чомусь вчаться, і на цей раз дешеві штучки не пройдуть", - наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні Конституційний суд визнав відповідним Конституції законопроект, що передбачає обмеження депутатської недоторканності. Крім того, законопроект передбачає виключення можливості позбавлення президентського звання у випадку імпічменту глави держави.

Зараз ви читаєте новину «Дозвіл КС на обмеження недоторканності - чергова цяцька для виборця - Павловський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути