пʼятниця, 10 жовтня 2014 10:13

Донеччині потрібен губернатор, який здатен на жорсткі рішення - Арестович

Президент Петро Порошенко активно розглядає кандидатури на посаду нового голови Донецької облдержадміністрації. За інформацією деяких ЗМІ, найбільш імовірно ним стане колишній командувач внутрішніми військами, генерал Олександр Кіхтенко.

"У цьому є логіка, - каже в інтерв'ю Gazeta.ua військовий експерт Олексій Арестович. - Бо на Донбасі зараз потрібні люди, які здатні приймати жорсткі рішення".

Автор: Gazeta.ua
  Олексій Арестович
Олексій Арестович

Нинішній губернатор Сергій Тарута каже, що людині зі сторони, буде важко впоратися на посаді глави Донецької ОДА.

- Це дурниця. Йому ж потрібно щось відповісти. Тарута називав "оплотівців" (батальйон бойовиків "Оплот", - ред.) хорошими хлопцями і намагався робити на них ставку. Ось до чого звелося його знання Донецької області. Така політика погоджування і загравання показала, що Тарута не знає контингент, з яким він працює. З донецькими так не можна.

Чи правильно призначати на посаду губернатора військового?

- Такі призначення роблять за оцінкою ситуації в регіоні. Москаля ж поставили губернатором Луганщини. А Москаль - міліцейський генерал. Кіхтено так само. Цілком ймовірно, що його теж можуть призначити. Те що, Порошенко ставить міліцейських генералів командувати проблемними областями, в зону АТО, показує, що основна ставка у цьому конфлікті, з точки зору президента, лежить на правоохоронних органах і спецслужбах. І кадровий ресурс він бачить у міліцейських співробітниках.

 Які першочергові завдання стануть перед новим губернатором Донеччини?
 
Автор: Gazeta.ua
 

- Перше — це забезпечити голосування на виборах. Після цього він повинен забезпечити нормалізацію життя. Будуть якісь програми допомоги із Заходу. Їх потрібно буде освоювати і запроваджувати.

Крім того, навіть, якщо на Донеччині не йтимуть відкриті бойові дії (хоча це ще не факт), то буде таємне протистояння на рівні спецслужб. Така війна, як правило, закрита і непомітна суспільству, але є жорсткою і безпринципною. Тоді не виключені диверсії і провокації.

Тому на Донбасі потрібні люди з досвідом спецслужб, які спроможні протистояти супротивнику і наступати.

 Кіхтенко наближений до Ігоря Смешка (керівника Комітету розвідки — ред.).Чого можна очікувати від такого симбіозу?

- Смешко створив депозит високопрофесійних військових. Його оточення, це як правило підібрані люди, з досвідом, досить патріотичні.

Автор: Gazeta.ua
 
 
 У період пізнього "кучмізму", Януковича, Ющенка вони були ніби як у застої. І представляли собою кадровий депозит, навколо якого "облизувалася" Юля (Юлія Тимошенко — лідер партії "Батьківщина" - ред.). Порошенко зараз робить те саме, що з нею зробив Турчинов і Яценюк — забрали її кращі кадри, на які вона опиралася. Галака, Смешко, Кіхтенко — це все толкові генерали, "горбулінська гвардія", яку вона намагалася поставити на свою сторону. Порошенко чинить як Фрідріх Великий: "Прибавляючи одного солдата до своєї армії, я зменшую армію супротивника на одного солдата".

Крім того, Порошенку зараз необхідні люди, які зможуть адмініструвати процеси в ситуації хаосу і приймати жорсткі рішення на основі прогнозів. Потрібне альтернативне джерело інформації. Смешко зі своїм Комітетом розвідки може ним стати. А те, що президенту говорять Наливайченко (глава СБУ — ред.) і Муженко (Начальник Генштабу ЗСУ — ред.) це все відомча, узгоджена інформація, яка відрізує його від реальної ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Донеччині потрібен губернатор, який здатен на жорсткі рішення - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути