вівторок, 03 грудня 2013 02:15

Донеччани просять віруючого Януковича покаятися і піти в ченці
9

Фото: Фото: Тетяна Заровна
У Донецьку тепер двічі на день проходять акції в підтримку столичного евромайдана - о 12.00 та 18.00. Увечері 2 грудня на донецькому євромайдані зібралося близько 200 осіб. Більшість учасників акції - молодь. Мітингувальники написали плакати: "Схід і захід - разом!", "Кийок - аргумент трусів!", "Не стріляйте в дітей!", та інші.

15-метровий банер "Ти відповіси за криваву йолку!" молоді люди намагалися прикріпити до паркану вздовж центральної вулиці, але співробітники міліції завадили їм це зробити.

Чорнобилець Володимир Деркач у своєму виступі закликав жителів Донеччини об'єднатися і підтримати активістів в Києві.

Мітингувальники вимагали відставки Януковича, кричали: "Зека - геть!" та "Імпічмент!".

Така ж акція протесту пройшла біля пам'ятника Шевченку в понеділок о 12.00. Близько ста людей прийшли з плакатами: "Досить мріяти, пора діяти!", "Донбас, не мовчи!", "Пора у бункер" (з портретом Януковича). На одному з саморобних плакатів був такий текст: "Віктор Федорович, ви кажете, що ви дуже віруюча людина. Щоб навести лад в Україні, зробіть акт милосердя - розпустить уряд, складіть повноваження, покайтеся, і ідіть з Богом у ченці".

У свою чергу Партія регіонів у понеділок намагалася зібрати два мітинги на підтримку Президента. Як повідомили Gazeta.ua відразу кілька джерел, на ці мітинги під страхом звільнення відправляли вчителів та інших працівників бюджетної сфери. Ці мітинги повинні були збігатися за часом з проведенням позачергових сесій - на 12.00 мітинг "проти євромайдана" планували в Горлівці і на 15.00 - в Донецьку. Проте, з невідомої причини обидва заходи були скасовані буквально за кілька хвилин до початку.

Опозиція Донецької області закликає місцевих депутатів не повторювати ситуацію 2004 року - не провокувати сепаратистські настрої на сході країни і не зганяти бюджетників на штучні мітинги за Януковича.

Голова Донецької обласної ради Андрій Федорук запевняє, що нічого не знає про проведення будь-яких масових акцій, організованих ПР.

-На сьогоднішній день питання стояло лише про проведення позачергової сесії. Ні про які мітингах не знаю, - підкреслив Федорук після закінчення сесії, на якій розглядалося питання про "державний переворот" і "зраді батьківщини". Так донецькі депутати оцінюють революційні події в столиці.
Зараз ви читаєте новину «Донеччани просять віруючого Януковича покаятися і піти в ченці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути