Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2015 09:23

Долю Донбасу вирішують за московським сценарієм - експерт

Долю Донбасу вирішують за московським сценарієм - експерт
Reuters

Росія змушує Україну грати за московськими правилами у питанні Донбасу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав луганський активіст Дмитро Снєгирьов.

"Від нас західні партнери, Росія вимагають проведення виборів на території самопроголошених "республік" за українським законом. То про які вибори в "ДНР-ЛНР", про перенесення яких заявляють представники бойовиків, йдеться? Незрозуміла ситуація. Якщо Україна погоджується на проведеннях виборів на цих територіях за нашими законами, то вони мають скасувати свої, а не переносити їх. Знову йде політична гра", - зауважив він.

Експерт вважає, що Кремль переконав західних лідерів грати за його сценарієм.

"На нас тиснуть, щоб змусити грати за московськими правилами. У Парижі Росія переконала наших західних партнерів грати саме за її сценарієм. Україна навпаки наполягала на тому, щоб спочатку відбувся вивід окупаційних військ і контроль за кордоном, а потім - вибори. Тепер Верховна Рада згідно Мінських домовленостей і паризької зустрічі змушена приймати закон про вибори, узгодивши його зі сторонами "ДНР-ЛНР"", - зазначив активіст.

За словами Снєгирьова, в "ЛНР" почався процес "реєстрації кандидатів".

"А щодо самих виборів, то в "ЛНР" вже почався процес реєстрації кандидатів, який буде тривати до 10 жовтня. Для чого це робиться? Всі прекрасно розуміють, що прийняття закону про вибори в українському парламенті спробують відтягнути до місцевих виборів. Щоб не впав рейтинг президентських і навколопрезидентських партій. Тому бойовики політично тиснуть. Мовляв, якщо до 25 жовтня не приймають закон про вибори, то з 1 листопада стартують виборчі перегони в "ЛНР"", - пояснив він.

Також активіст зауважив: Росія хоче посадити за стіл переговорів Порошенка, Плотніцького і Захарченка.

"Це і є московський план, коли Київ має безпосередньо домовлятися не через посередників, а з лідерами самопроголошених "республік". А це фактично означатиме федералізацію", - зазначив Снєгирьов.

Нагадаємо, представники "ЛНР" і "ДНР" заявили про перенесення виборів на окупованих територіях на наступний рік.

Зараз ви читаєте новину «Долю Донбасу вирішують за московським сценарієм - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути