четвер, 21 серпня 2014 14:22

До зустрічі Порошенка з Путіним ескалація конфлікту на Донбасі наростатиме - Геращенко

До зустрічі Порошенка з Путіним ескалація конфлікту на Донбасі наростатиме - Геращенко
obozrevatel.com

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко прогнозує, що до моменту зустрічі Петра Порошенка та Володимира Путіна 26 серпня в Мінську буде наростати ескалація конфлікту на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Главкому".

"Цей "гуманітарний вантаж" - це піар-акція Путіна, спрямована на відключення уваги міжнародної громадськості. І на те, щоб своїм громадянам замилити очі - показати, що Путін, насправді, добрий і чудовий і дуже вболіває за "Новоросію". Туди поклали те, що не треба. Водночас, щоночі через кордон переходить величезна кількість техніки і людей без всякого піар-супроводу. Ситуацію в містах, підконтрольних терористам, контролює Володимир Путін. По кількості груп терористів ведеться облік в СБУ і МВС . Але точних даних - 20 або 30 їх - у мене немає. Але можу сказати, що їх значна кількість ", - заявив він.

"Треба розуміти, що проти нас воює Російська Федерація, яка в три рази більше нас по населенню і в десятки разів більше за бюджетом. Ми ж воюємо не з розрізненими терористами, ми воюємо з Росією, яка постачає сюди величезну кількість техніки. У РФ величезна кількість запасної бронетехніки, зенітно-ракетних комплексів, там маса всього. І якщо у нас ще радянська зброя, то ми бачимо, що терористам поставляється новітя зброя, зроблена Росією вже після того, як вона стала незалежною державою", - зазначив також радник міністра.

"Прогнозую, що до моменту зустрічі Путіна і Порошенко 26 серпня в Мінську буде наростати ескалація конфлікту. Буде перекидання все більшої кількості військ і, можливо, будуть спроби нанесення терористами контрударів в район Дебальцеве та Єнакієве для того, щоб звільнити заблоковану нами трасу Луганськ-Донецьк . Це робитиметься Путіним для того, щоб більше виторгувати собі позицій на переговорах про можливий мир або якусь ізоляцію угруповання терористів в Луганській і Донецькій областях. Це війна, яка була розпочата не нами. Ця війна була розпочата Путіним з метою недопущення встановлення України як незалежної, багатої, щасливого європейської держави. Вважаю, що за всі злочини, які відбуваються зараз, несе відповідальність Путін. Без нього нічого б цього б не було ", - резюмував Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «До зустрічі Порошенка з Путіним ескалація конфлікту на Донбасі наростатиме - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути