Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2014 14:34

До Ради йдуть 55 "спадкоємців" режиму Януковича

До Ради йдуть 55 "спадкоємців" режиму Януковича
Фото: www.rudenko.kiev.ua

До Верховної Ради балотуватимуться щонайменше 55 чинних народних депутатів, які голосувати за так звані "диктаторські" закони 16 січня 2014 року.

Такі дані оприлюднив рух "Чесно", який зробив попередній аналіз кандидатів у народні депутати за критеріями причетності до корупційних справ та голосування за диктаторські закони.

"За нашими даними, на сьогоднішній день особливо привертаємо увагу до тих, хто голосував за закони 16 січня. Ми маємо 55 чинних депутатів, які голосували за диктаторські закони і зараз хочуть балотуватися до Верховної Ради, 33 з них самовисуванці",- поінформував директор Інститут медіа-права Тарас Шевченко.

За його словами, активісти "Чесно" свідомо не виділяють найбільш "недоброчесні" політичні сили, оскільки ступінь тяжкості знайдених порушень важко об'єктивно порівняти. Водночас він поінформував, що від Комуністичної партії балотуватимуться 12 депутатів, які голосували за закони 16 січня, а в списках "Сильної України" - 9 чинних депутатів. Окрім того, за публічними даними у 206 виборчому окрузі від Блоку Петра Порошенка висуватиметься Владислав Атрошенко, який за даними офіційного сайту ВР також голосував рукою за сумнозвісний законопроект Колісниченка-Олійника.

Серед одіозних прізвищ Тарас Шевченко назвав комуністів Цибенка, Симоненка, Мартинюка, Гордієнка та інших, всього 12 осіб. На другому місці - кандидати від "Сильної України", яка частково є спадкоємницею Партії регіонів, зокрема це Сергій Тігіпко та Олександр Волков.

Самовисуванцями намагаються потрапити депутати екс-регіонали Грушевський, Богуслаєв, Ківалов, Писаренко, Святош та інші.

У свою чергу, представниця громадської організації "Центр UA" Інна Борзило зауважила, що рух "Чесно" керувався не лише критерієм голосування за диктаторські закони 16 січня, але й причетністю тих чи інших кандидатів до гучних антикорупційних розслідувань.

"Рух "Чесно" презентує повний аналіз кандидатів після того, як завершиться реєстрація тих кандидатів і ЦВК оприлюднить остаточні списки",- запевнила Інна Борзило.

Водночас на сьогоднішній день рух "Чесно" виявив щонайменше 78 кандидатів (47 від партій та 31 самовисуванця), які є фігурантами антикорупційних розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «До Ради йдуть 55 "спадкоємців" режиму Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути