четвер, 11 квітня 2013 13:33

"До нас завітають три богатирі "вставати Україну" - Кернес і Добкін заворушилися перед маршем опозиції

"До нас завітають три богатирі "вставати Україну" - Кернес і Добкін заворушилися перед маршем опозиції
У Харкові влада хоче заборонити ходу опозиції. Фото: mediaport.ua

Харківська міськрада має намір звернутися до суду з проханням заборонити опозиційну ходу у рамках акції "Вставай, Україно!" у п'ятницю, 12 квітня.

Як повідомив директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко, таке рішення було прийнято на засіданні погоджувальної комісії у четвер.

"Ми будемо просити суд обмежити акцію - заборонити ходу, оскільки її проведення може викликати серйозні проблеми з транспортом, доведеться перекривати рух, у тому числі і трамваїв, але сам мітинг перед судом ми заборонити не просимо", - пояснив Сидоренко.

Водночас у Харківській "Батьківщині" заявили, що не мають наміру змінювати план проведення акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На мітингу в Рівному Яценюк закликав всіх їхати до Києва, щоб скласти план дій

"І хода, і мітинг обов'язково відбудуться", - стверджують у "Батьківщині".

Як повідомлялося, опозиційна акція "Вставай, Україно!" у Харкові планувалася на 12 квітня, у день, на який призначено чергове засідання суду у справі щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Колона учасників акції протесту на чолі з лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнибоком та Віталієм Кличком повинна була пройти від площі Рози Люксембург до площі Руднєва, де розташований Апеляційний суд Харківської області, в якому буде проходити судове засідання.

"12 квітня з 15-00 до 18-00 у центральну частину міста автомобілістам краще не їхати. До нас у гості завітають три богатирі "вставати Україну". Півдня сьогодні переконували їх, польових командирів, не йти завтра пішою ходою через усе місто. Вони нас не чують. Ще везуть 60 нардепів і підмогу зі Львова, Тернополя, Дніпропетровська та інших міст. Обіцяють провести тисяч п'ять своїх туристів через весь центр", - пише губернатор області Михайло Добкін у своєму Twitter.

Зараз ви читаєте новину «"До нас завітають три богатирі "вставати Україну" - Кернес і Добкін заворушилися перед маршем опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

144

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути