четвер, 05 березня 2015 01:35

До Чехії мають бути застосовані санкції, якщо вона дійсно перепродає Росії зброю - Парубій

До Чехії мають бути застосовані санкції, якщо вона дійсно перепродає Росії зброю - Парубій
www.segodnya.ua

Європейський Союз повинен застосувати санкції до чеського уряду, якщо підтвердяться дані розслідування центральної польської газети "Річ Посполита" щодо постачання Чехією зброї в Росію.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій, передає "Укрінформ".

"Фактично, Україна, яка потерпає від агресії однієї з найбільш потужних армій світу, де наші хлопці втримують величезні орди Путіна, ми не маємо змоги отримати зброю, бо в Білому домі хтось ще не прийняв рішення. У той самий час одна з країн ЄС, як свідчить розслідування ("Речі Посполитої". - ред.), надає зброю Російській Федерації, країні-агресору. Якщо це виявиться правдою, я вважаю, мають бути найбільш жорсткі санкції Європейського Союзу по відношенню до уряду Чехії", - сказав він.

Водночас він підкреслив, що така ситуація з наданням зброї РФ з боку Чехії є неприйнятною на фоні ще й того, що Росії вдалося добитися "неоголошеного ембарго" на постачання зброї в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Чехія в якості посередника продала в Росію сучасну зброю після заборони на поставки.

Зараз ви читаєте новину «До Чехії мають бути застосовані санкції, якщо вона дійсно перепродає Росії зброю - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути