неділя, 23 листопада 2014 09:05

Для реформ треба три людини — політтехнолог

Для реформ треба три людини — політтехнолог
фото: espreso.tv

Україні потрібно радикально змінити політичну систему. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політтехнолог Сергій Гайдай.

"Однак немає команди, здатної на це. Треба взяти чистий аркуш, відкласти старі схеми й сказати, яка в нас має бути влада. І прийняти такі рішення. Парламент повинен бути двопалатний. Палата, яка писатиме закони, має бути максимум із сотні людей. Їх треба відбирати за жорстким партійним принципом. А інтереси територій мають представляти депутати у верхній палаті. Стара Верховна Рада зникає, з'являється нова. Політики не розуміють, що треба рухатися в цьому напрямку. Бо тоді зруйнується все, до чого вони звикли", - зазначив він.

За його словами, Україні потрібен реформатор.

"З одного боку, він має досконало знати нинішню систему, яку треба демонтувати. З другого, мати достатню силу й харизму для створення іншої — ефективної. Покійний грузинський реформатор Каха Бендукідзе казав, що для радикальних змін потрібні троє. Перший — це політичний дах, людина, яка пояснюватиме суспільству, що змінюємо й навіщо. Багатьом це не подобатиметься. Що таке реформувати Міністерство внутрішніх справ? Це залишити без роботи 300 тисяч людей. Ще й із забороною 10 років працювати в правоохоронній системі", - додав політтехнолог.

Він вважає, що другою для реформ має бути людина, яка знає, що робити і розуміє — як.

"Таким був Бендукідзе. Третя — саджає. Вона заплатить дорожче за інших, бо потім ув'язнять її. В Грузії правоохоронну систему реформувала молода жінка. Вона була сміливою, дуже чітко працювала. Зараз сидить за сфабрикованою справою", - додав Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Для реформ треба три людини — політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути