Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2015 21:10

Для повернення Україні контролю над кордоном необхідно створити п'яту підгрупу - Кучма

Для повернення Україні контролю над кордоном необхідно створити п'яту підгрупу - Кучма
Фото: ria.ru

Леонід Кучма вважає, що для обговорення питання повернення Україні повного контролю над кордоном необхідно створити п'яту підгрупу у Тристоронній контактній групі

Про це повідомляє  "УНІАН".

"Така вимога з української сторони постійно присутня на наших зустрічах. Ми насамперед пропонуємо створити п'яту підгрупу у нашій Тристоронній контактній групі, щоб обговорити таку проблему. Бо ви добре розумієте, сьогодні не можна взяти прикордонника і послати туди. Невідомо куди. Але до цього треба готуватися. Прикордонники стануть на кордоні тоді, коли всередині цього регіону будуть мир і спокій. Будемо цього добиватися, але це буде не завтра", - сказав Кучма.

Він позитивно відреагував на домовленість Нормандської четвірки про забезпечення представникам ОБСЄ можливості моніторити весь україно-російський кордон на Донбасі, а не окремі ділянки.

"Це дуже позитивне рішення в Парижі Нормандської четвірки, що місія ОБСЄ має право, ми вважаємо, що буде можливість, контролювати, проводити моніторинг всього українського-російського кордону неконтрольованого. Там тільки були дві точки, можна сказати. Це вже плюс у наших стосунках із Російською Федерацією насамперед у цьому плані", - зауважив Кучма.

Раніше повідомлялося, що Леонід Кучма наголосив, що Україна не контролює 600 км кордону з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Для повернення Україні контролю над кордоном необхідно створити п'яту підгрупу - Кучма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути