Ексклюзиви
неділя, 05 липня 2015 18:05

Для Гройсмана принесли "труну", а під Раду - поросят - найцікавіші протести тижня
5

 Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 29 червня по 5 липня.

 30 червня, Київ

Під ВР зібралось до 300 приватних підприємців, які вимагали відмінити касові апарати та не скасовувати спрощену систему оподаткування. За словами учасників акції, підприємці приїхали на мітинг з  Рівного, Мелітополя, Каніва, Житомиру, Кировограду, Глухова та Сум.

 

30 червня

Понад 20 провідників потягу Запоріжжя-Одеса вийшли на безстроковий страйк біля управління депо залізничного вокзалу Запоріжжя-1. За словами мітингувальників, поштовхом для протесту стало звинувачення їх з боку керівництва депо у масовому перевезенні безквиткових пасажирів, після чого – звільнення з посад кількох працівників і подальше примусове розформування бригади.

 1 липня, Київ

Під Кабміном відбулася акція протесту, на якій понад двісті осіб вимагали відставки Олександра Квіташвілі з посади міністра охорони здоров'я. Люди тримали плакати з гаслами "Все керівництво МОЗ у відставку", "Так" – здоров'ю, "Ні" – Квіташвілі!", "Очистіть МОЗ від корупції!", "Геть Квіташвілі та його мародерів!". Час від часу мітингувальники скандували "Геть Квіташвілі!".

1 липня, Київ

Близько 200 пацієнтів вишикувалися в чергу за ліками до Кабінету міністрів України. Учасники акції заявили, що МОЗ досі не закупив ліки, а уряд не проконтролював виконання держпрограм з лікування, через що 30 тисяч ВІЛ-інфікованих залишилися без медикаментів, від яких залежать їхні життя.

2 липня, Київ

Київські активісти намагались наочно продемонструвати депутатам, що велика кількість МАФів у столиці заважає перехожим. Для цього вони повдягали на себе габаритні картонні ящики, які символізували МАФи і створили біля входу в метро масове скупчення.

2 липня, Київ

Сотні людей прийшли до будівлі парламенту з вимогою зниження тарифів на газ, повернення соціального страхування, індексації заробітних плат та створення додаткових робочих місць. Активісти принесли під стіни ВР порожні діжки на знак протесту проти валютних кредитів та зниження рівня життя в країні, в руках мітингувальники тримали плакати та прапори.

 
 

2 липня, Київ

Так званий "Кредитний майдан" знову вийшов під стіни Верховної Ради. Вимагали ухвалити закон 1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів. Активісти вдалися до більш радикальної заяви і перекрили дорогу по вулиці Грушевського, а також по вулиці Інститутській.

3 липня, Київ

Випустити з тюрем патріотів, люструвати Генштаб та МВС, розірвати Мінські домовленості і розпочати наступ на Донбасі з метою звільнення окупованих територій, - такі вимоги "маршу Святослава", який пройшов у столиці. Участь у марші взяли представники добровольчих батальйонів "Азов", "Айдар", "Донбас", "Торнадо", Крим та "Правий сектор". Чотири тисячі активістів палили феєрверки та викрикували гасла "Хунта буде", "Слава Київській Русі-Новоросія с..сі" і традиційні "Слава Україні". Під кінець кілька десятків активістів у балаклавах запалили шини на вулиці Парковій, біля стадіону ''Динамо''.

3 липня, Полтава

У Київському райсуді відбулося 4 засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса, якого звинувачують у побитті торік євромайданівців. Кернеса біля суду зустрілиі близько сотні активістів Майдану. Троє з них пародіювали мера та його охоронців. "Я Геннадій Кернес, приїхав до вас на колясці. Привіз вам цукерок "Рошен" та грошей. В мене доларів усіх вистачить купити", - казав псевдомер у клоунській перуці. Цією виставою хотіли показати, що Кернес намагається зробити із суду цирк. Натовп скандував "Ганьба" та "Гепу на нари". 

Зараз ви читаєте новину «Для Гройсмана принесли "труну", а під Раду - поросят - найцікавіші протести тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути