понеділок, 12 жовтня 2015 13:20

Депутати не витримали випробування свободою - Чорновіл

Депутати не витримали випробування свободою - Чорновіл

 Нинішній склад Верховної Ради продемонстрував колосальну недієздатність при тому, що потенційно він кращий за всі попередні. Так вважає екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Жодна Верховна Рада не мала таких великих шансів для плідної роботи, як нинішня. Зараз всередині неї спостерігаємо внутрішні гібридні опозиції, нереалізовані амбіції, розбірки. Депутати працюють гірше за усіх своїх попередників. Не горять бажанням займатися тим, що необхідне на сьогоднішній день", - сказав Чорновіл у коментарі Gazeta.ua.

Він вважає, що депутати не витримали випробування свободою.

"До Майдану у парламенті існувала так звана диктатура фракцій, на депутатів чинився жорсткий тиск. Зараз такого немає. І депутати виявилися не готовими до демократичного стилю життя, який передбачає не тільки право, але й відповідальність. Особливо, ті кого ми найбільше чуємо з трибуни. Ті, кого чути найменше - сидять і працюють", - зауважив екс-нардеп.

Він вважає, що депутати б мали плідно попрацювати до кінця жовтня замість того, щоб переносити пленарні засідання на листопад.

"Перше - треба було упродовж тижня допрацювати всі законопроекти, необхідні для безвізового режиму, підготувати і прийняти їх у другому читанні. Інакше, це коштуватиме нам безвізового режиму. Друге — депутати мали б прийняти зміни до Кримінального процесуального кодексу, які б передбачали заборону відпускати під заставу корупціонерів. Третє - мали б приступити до давно обіцяної зміни до Конституції щодо позбавлення депутатської недоторканності, як конституційної норми", - сказав Чорновіл.

Нагадаємо, народні депутати зберуться на пленарні засідання 3 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не витримали випробування свободою - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути