Ексклюзиви
понеділок, 18 листопада 2019 11:08

ДБР просить Раду дозволити притягти Порошенка до кримінальної відповідальності

ДБР просить Раду дозволити притягти Порошенка до кримінальної відповідальності
Порошенкові кваліфікують зловживання владою. Фото: УНІАН

Слідчі Державного бюро розслідувань скерували до Генеральної прокуратури проект повідомлення про підозру п'ятому президенту Петру Порошенку.

Про це повідомили у відомстві у понеділок.

"Проект підозри підготовлено та направлено до прокуратури в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року. У документі іде мова про підозру п'ятого президента України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109 ("Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади") та ч. 2 ст. 364 ("Зловживання владою або службовим становищем") Кримінального кодексу.

Крім цього, слідчі ДБР направили до прокуратури проект подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності п'ятого президента України, який є чинним народним депутатом", - заявляють у ДБР.

Щоб вручити проект підозри нардепу, потрібно отримати дозвіл парламенту. Подання має внести генпрокурор. Проект підозри також повинен підписати генпрокурор. Також він повинен особисто повідомити фігуранту про підозру.

Порошенко є членом фракції "Європейська солідарність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко 18-й раз не з'явився на допит

Державне бюро розслідувань відкрило 13 проваджень, у яких фігурує Петро Порошенко. Їх відкрили за заявами колишнього заступника голови Адміністрації екс-президента Януковича Андрія Портнова.

Зараз ви читаєте новину «ДБР просить Раду дозволити притягти Порошенка до кримінальної відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути