Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2015 23:41

ЦВК оголосила про розпуск ще трьох виборчкомів

ЦВК оголосила про розпуск ще трьох виборчкомів

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження Харківської обласної виборчої комісії через відмову у реєстрації партійного списку партії "Опозиційний блок".

Як повідомляє прес-служба ЦВК, таке рішення було прийнято на засіданні Комісії в п'ятницю у зв'язку з тим, що Харківський облвиборчком в п'ятницю повторно відмовив у реєстрації партійного списку кандидатів у депутати Харківської обласної ради від партії "Опозиційний блок".

ЦВК скасувала дану постанову і прийняла рішення про дострокове припинення всього складу Харківського облвиборчкому.

"ЦВК встановила факт одноразового грубого порушення Харківської обласної виборчої комісією Конституції України та Закону України "Про місцеві вибори" і достроково припинила повноваження усього її складу", - йдеться в повідомленні.

Місцеві партійні організації мають подати до ЦВК кандидатури для включення в новий склад Харківського облвиборчкому до 24.00 годин 11 жовтня. Згідно з рішенням ЦВК, новий склад облвиборчкому повинен не пізніше 13 жовтня вирішити питання про реєстрацію партійного списку депутатів в Харківську облраду від партії "Опозиційний блок".

Раніше ЦВК достроково припинила повноваження всього складу Слов'янської міської виборчої комісії (Донецька область) через відмову в реєстрації кандидата в мери Слов'янська від "Опозиційного блоку" Вадима Ляха.

Новий склад Слов'янського міськвиборчкому також відмовився реєструвати Ляха кандидатом, після чого ЦВК повторно зобов'язав цю комісію зареєструвати даного кандидата. Після того, як Слов'янський міськвиборчком втретє відмовився це зробити, ЦВК зобов'язала цю комісію доставити документи в Київ, і на засіданні в п'ятницю ЦВК зареєструвала Ляха кандидатом на посаду Слов'янського міського голови.

На засіданні в п'ятницю ЦВК також скасувала рішення Маріупольської міської виборчої комісії про зміну керівного складу чотирьох районних у місті виборчих комісій, а також достроково припинила повноваження усього складу міськвиборчкому через дане рішення.

Згідно із законом "Про місцеві вибори", склад районних у місті виборчих комісій, а також його керівництво формує ЦВК. Тепер місцеві партійні організації мають подати до ЦВК кандидатури не пізніше 24.00 годин 11 жовтня.

Також ЦВК скасувала рішення Новороздільської міської виборчої комісії (Львівська область) через відмову у реєстрації партійного списку кандидатів у депутати Новороздільської міськради від партії "Конкретних справ" і достроково припинила повноваження усього складу цієї комісії. ЦВК при цьому враховувала наявність судових рішень про незаконне відмову в реєстрації кандидатів від цієї партії. Кандидатури для включення в новий склад даної комісії також повинні бути подані до ЦВК до 11 жовтня.

Як повідомлялося, ЦВК 8 жовтня також достроково припинила повноваження Херсонської міської виборчої комісії через відмову в реєстрації кандидата в мери Херсона від партії "Наш край" Володимира Сальдо.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК оголосила про розпуск ще трьох виборчкомів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути