пʼятниця, 20 березня 2009 14:42

Чорновіл: У ПР обурюються тим, що Янукович гальмує

Чорновіл: У ПР обурюються тим, що Янукович гальмує
Член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл допускає, що Віктор Янукович може відмовитися від участі в президентській кампанії .

Таку думку він висловив в інтерв"ю "Україні молодій".

"У партійному середовищі дуже відверто про це говорять. І дуже багато хто прямим текстом обурюється, чого Янукович тягне і не каже прямим текстом, іде він на вибори чи ні. Адже для людей у бізнесі це дуже важливо — знати, на кого спиратися далі", - зазначив депутат.

Який сенс зараз тупо воювати за Януковича — проти Тимошенко

"Бо який сенс зараз тупо воювати за Януковича — проти Кабміну, Тимошенко, всіх на світі, а потім дізнатися, що він на вибори не йде?", - пояснив Чорновіл.

При цьому депутат вважає, що Партія регіонів не братиме участі в процедурі імпічмента президенту, ініційованому Петром Симоненком.

"Та й чергові вибори вже ось–ось, тому єдиний сенс у проведенні позачергових — це вдвічі скорочена виборча кампанія. Та я переконаний, що Партія регіонів цього робити не буде", - заявив він.

Щодо перемовин про створення коаліції з БЮТ, то Чорновіл підтвердив, що "переговори знову активізувалися".

"Але особисто я в їх перспективу не вірю. Перспектива створити коаліцію з БЮТ без суттєвих електоральних втрат і з хорошим результатом була у вересні минулого року. Тоді всі були до цього готові, але процес зірвався", - нагадав він.

"З одного боку, БЮТ затягував час, бо боявся говорити про це вголос. Партія регіонів уже говорила відкрито, але втрутилося одне із внутрішніх середовищ, яке цю тему просто задушило. І Януковича переламало, хоча він уже був готовий і сам мене на початку вересня переконував, як правильно і потрібно створити коаліцію з БЮТ", - додав Чорновіл.

При цьому депутат поскаржився на вплив на Януковича Сергія Льовочкіна.

Для всіх поява Льовочкіна у нас була шоком

"Янукович почав тяжіти і втратив свободу дій. Не знаю, чим він так залежний від Сергія Льовочкіна... Я ж як голова штабу (Тарас Чорновіл очолив штаб кандидата у президенти Віктора Януковича після другого туру виборів.) добре пам"ятаю, як Льовочкін працював проти Януковича під час президентських виборів, як відверто його "здавав", - заявив він.

"Для всіх поява Льовочкіна у нас була шоком, але на Януковича він чомусь має вплив. Не знаю, за що він його тримає, але на сьогодні можна сказати, що Янукович входить у групу Льовочкіна—Фірташа", - додав Чорновіл.

Україна молода.
Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: У ПР обурюються тим, що Янукович гальмує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути