середа, 26 жовтня 2016 17:03

Чорновіл розповів, чому розвалилася справа "регіонала" Медяника

Чорновіл розповів, чому розвалилася справа "регіонала" Медяника
Real-vin.com

Справа проти екс-регіонала Володимира Медяника розвалилося через те, що основний свідок Володимир Ландік не надав жодних достовірних доказів його провини.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Реальних доказів у справі немає. Слідчі і до арешту розуміли, що Медяник - людина Єфремова (колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді та її луганського регіонального відділення, якого звинувачують у причетності до створення ЛНР. - Gazeta.ua) і посередник між сепаратистами та регіоналами. Але він діяв украй обережно і не зробив нічого, що б тягнуло на кримінал. Він безпосередньо не вів людей захоплювати будівлю луганського СБУ та інші адмінбудівлі.

Генпрокуратура прийняла рішення заарештувати Медяника після того, як Володимир Ландік (луганський підприємець, екс-нардеп від Партії регіонів. - Gazeta.ua) на всі телеканалах заявив, що має підтвердження його провини, зазначив Чорновіл.

"Ландік ворогує з Медяником ще з кінця 1990-х. Він і став головним свідком, але "здувся" вже на перехресному допиті. Не зробив жодних серйозних заяв, не кажучи про реальні докази. У Генпрокуратури не було іншого виходу, як звільнити Медяника.

Докази рано чи пізно знайдуться. Коли цю історію з ДНР та ЛНР будуть згортати, багато людей захочуть відбілитися і дати реальні свідчення. Конкретно: хто і які накази кому давав у 2014-му. Тоді слідчі доберуться і до Медяника, і до інших", - вважає екс-нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ландік на допиті "здав" Єфремова і його соратників

24 жовтня колишного депутата фракції Партія регіонів Володимира Медяника звільнили з СІЗО, закривши кримінальне провадження за звинуваченням у сепаратизмі та причетності до створення ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл розповів, чому розвалилася справа "регіонала" Медяника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути