Ексклюзиви
субота, 19 квітня 2014 15:25

"Чорносотенні погроми в Україні не пройдуть" - Яценюк
3

Фото: з Twitter'a @Andriyak
Під ОДА у Донецьку з'явилися інформстенди про "жахи Євромайдана і звірства бандерівців". Фото ‏@ostro_v

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв, що уряд не допустить розпалювання міжнаціональної ворожнечі і вживатиме всі передбачені законом заходи для недопущення імпорту в Україну антисемітизму і ксенофобії. Про це він заявив, коментуючи появу в Донецьку антисемітських листівок і нагнітання ксенофобської риторики на сепаратистських мітингах.

Яценюк зазначив, що надходить інформація про те, що промосковські терористи у Слов'янську здійснюють погроми ромів.

"Ми не допустимо поширення в Україні чорносотенства, зверхнього і зневажливого ставлення до тих, хто сповідує інші релігії чи має інший колір шкіри", - заявив Яценюк, повідомляє прес-служба уряду.

"Ідеологія і практика погромів, яка експортується із однієї із сусідніх держав, в Україні не пройде", - підкреслив Яценюк.

Він нагадав, що українці як політична нація багато зробили для утвердження в країні міжнаціональної і міжконфесійної злагоди і не дозволять зовнішнім силам та п'ятій колоні її знищити.

Прем'єр-міністр доручив правоохоронцям виявити авторів і розповсюджувачів матеріалів, які принижують національну і людську гідність громадян, і притягнути до відповідальності їх, так як і осіб, причетних до погромів ромів.

Зараз ви читаєте новину «"Чорносотенні погроми в Україні не пройдуть" - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути