Ексклюзиви
вівторок, 14 жовтня 2014 17:33

Чим більше в новій раді буде людей з минулого, тим коротшим буде її життя - експерт

Чим більше в новій раді буде людей з минулого, тим коротшим буде її життя - експерт

Узгодження кандидатів на мажоритарних округах між демократичними партіями з метою недопущення перемоги на виборах представників влади Януковича – дуже сильний крок, - вважає політолог, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

У своєму коментарі щодо рішення партії "Народний фронт" зняти дванадцять мажоритарників та Блоку Петра Порошенка зняти своїх двох кандидатів у мажоритарних округах, Голобуцький заявив, що такий крок суттєво ускладнює шанси проходження до наступної Верховної Ради людей, які співпрацювали з колишньою владою.

"У експертному середовищі є така не безпідставна думка, що Верховна Рада сьомого скликання може мати недовге життя. Так це чи ні, залежить і від того, якої якості буде депутатський корпус. Що більше там буде людей з минулого, тим громадяни негативніше реагуватимуть на його роботу. Водночас, максимальна присутність депутатів від демократичних сил – може суттєво пролонгувати життя наступної Ради", - сказав Голобуцький.

"Наскільки мені відомо, "Народний фронт" зняв найбільше своїх кандидатів, щоб не допустити перемоги одіозних регіоналів. Цю ініціативу мають підтримати й інші партії з демократичного табору, оскільки проблемних округів багато", - наголосив політолог.

"Крім того, ще треба боротися з двійниками – ця проблема спостерігається у Блока Петра Порошенка – є багато округів, у яких у парламент ідуть кандидати, які користуються символікою Блока Порошенка, а іноді навіть пишуть, що вони нібито є кандидатами від цієї політичної сили. Це вводить виборців в оману", - підсумував Олексій Голобуцький.

Зараз ви читаєте новину «Чим більше в новій раді буде людей з минулого, тим коротшим буде її життя - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути