Ексклюзиви
четвер, 30 січня 2014 19:41

Спецтема: Євромайдан-2013

"Четверта світова війна почалась на Грушевського" - експерт

"Четверта світова війна почалась на Грушевського" - експерт

У центрі Києва, на вулиці Грушевського почалась Четверта світова війна. Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив філософ Сергій Дацюк.

"Третя світова була холодна. В ній програли соціалістичні країни. Були людські жертви, економічні втрати, переможець отримав дуже багато. Світ був перерозподілений. Повноцінна війна, просто не гаряча. Зараз починається Четверта світова. Вона, скоріше за все, буде мережевою, вуличною, виникатиме в різних частинах світу. Але почалася саме тут, бо арабські країни навряд чи можна вважати належними до Старого Світу. А Україну, певною мірою, можна", - пояснив свою думку фахівець.

За його словами, у те, що відбувається в Україні, втягнуті Європа, США, Росія.

Крім того, Дацюк додає, що варто звернути увагу на різницю між 2004-м та 2014 роками.

"Тоді всі європейці кинулися нас мирити. Посадили примусово за стіл переговорів. Одразу ж ставилось питання про санкції. А чому зараз не так поспішають? Бо міжнародний панівний клас зрозумів: він – єдиний. Їм все одно, хто в країні очолюватиме корупційну систему, допоки ми не поставили питання про її знищення", - сказав філософ.

Нагадаємо, Євромайдан, який згодом трансформувався у Майдан, це масова багатомісячна акція протесту в центрі Києва, а також в інших містах України, що розпочалась 21 листопада 2013 у відповідь на призупинення українським урядом процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Після Вільнюського саміту "Східного партнерства" (28-29 листопада), спроби розгону наметового містечка та прийняття 16 січня 2014 проурядовою більшістю Верховної Ради законів, що передбачають посилення санкцій за організацію та участь у масових заворушеннях, акція перейшла в активну фазу протистояння народу і силових структур.

Повну версію інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"Четверта світова війна почалась на Грушевського" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути