четвер, 08 жовтня 2015 14:12

Чернігівцям кинули гроші з загашника - експерт

Чернігівцям кинули гроші з загашника - експерт
tsn.ua

Під рішенням Чернігівської міськради виділити матеріальну допомогу малозабезпеченим криється намагання виграти вибори за рахунок міського бюджету.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Це є адміністративним ресурсом. Варто звичайно апелювати до всіляких структур, але інструменту покарати за це немає", - зауважив експерт.

За словами політолога, у цій ситуації вибори хочуть виграти за рахунок міської казни.

"Тут є розрахунок місцевих груп впливу на те, щоб зробити виграшними для себе вибори коштами місцевого бюджету. Це давній принцип, яким користувалися представники східних областей попередніх складів. Це практикувалося повним ходом. Навіть у Києві до цього вдавалися. Але в інших формах, як то запуск нового транспорту. Столична влада старалася завершити реконструкцію кінотеатру "Жовтень" і площу Перемоги спеціальним бонусом перед виборами. Це форма адміністративного зловживання, коли службове становище використовують у корисливих цілях", - пояснив Цибулько.

Експерт вважає, що у бюджетах для цього завжди "припасають загашник".

"Це загальна адміністративна практика, під вибори припасати якийсь загашник і потім його вкидати з метою здобуття ефекту", - зазначив він.

"Зараз це не можна унеможливити. Поки що у компетенції місцевих рад дорозподіляти місцеві бюджети. Зі зміною бюджетних практик місцеві бюджети в різних областях почали зростати. Десь до 40%. І з'явилися деякі кошти, які все одно треба до кінця року дорозподілити. Якщо навіть ще не надійшли, але точно з'являться. Отака доплата має свою особливість. Ці гроші будуть потрачені тут же на місці. Це по суті збільшення податкової бази на перспективу. Бо ці гроші підуть на оплату послуг, у торгівлю. І зразу у вигляді податків опиняться у місцевому бюджеті", - пояснив Цибулько.

Нагадаємо, що Чернігівська міська рада виділила 20 мільйонів гривень на матеріальну допомогу малозабезпеченим мешканцям міста. Таким чином депутати підтримали ініціативу мера Чернігова Олександра Соколова.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівцям кинули гроші з загашника - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути