середа, 03 лютого 2016 19:30

Через відставку Абромавичуса Захід передав владі "великий привіт" - експерт

Через відставку Абромавичуса Захід передав владі "великий привіт" - експерт
Тарас Загородній Фото: newsradio.com.ua

Відставка міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса призведе до гучного корупційного скандалу.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політичний експерт Тарас Загородній.

"Миттєва реакцію Заходу - це "великий привіт" від наших партнерів. США та ЄС дають зрозуміти українській владі, що чітко усвідомлюють - в Україні займаються перерозподілом потоків, а не реформами", - наголосив експерт.

На його думку, у західних партнерів може увірватися терпець.

"Америка та Європа будуть тиснути, щоб українська влада почала боротися з корупцією, а не займалася імітацією. Робитимуться достатньо жорсткі кроки, тим більше, що ресурсів у них достатньо. Те, що прозвучало прізвище близького соратника президента Ігоря Кононенка, демонструє: так звана боротьба влади з корупцією Яценюка - це насправді боротьба кланів за перерозподіл фінансових потоків", - сказав Загородній.

Втім, у такому "загостренні ситуації в Україні" політолог вбачає й позитив.

"Коли організм бореться з хворобою, завжди підіймається температура. Вважаю, це крок до очищення. Позитив в тому, що Захід слідкує за ситуацією в Україні, значить їм не байдуже", - заявив Загородній.

На його думку, у діяльності Абромавичуса на посаді міністра економіки було багато прогалин. Зокрема, не сформульовано виразної стратегії розвитку економіки, планів підтримки експорту.

Читайте також: Саакашвілі готується до дострокових виборів і висмикує людей у президента - Березовець

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Він повідомив, що один з близьких до президента депутатів Ігор Кононенко блокує реформи та намагався контролювати держпідприємства. Кононенко звинувачення заперечив.

На заяву про відставку Абромавичуса відреагували посли 8 найвпливовіших країн Євросоюзу та представник США. Вони заявили, що розчаровані таким рішенням та розкритикували українську владу.

Зараз ви читаєте новину «Через відставку Абромавичуса Захід передав владі "великий привіт" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути