Ексклюзиви
неділя, 01 березня 2015 00:28

Через агресію Росії Німеччина передумала списувати старі танки

Через агресію Росії Німеччина передумала списувати старі танки
Фото: army-news.ru

Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн прийняла рішення не виводити з арсеналу бундесверу старі танки у зв'язку зі збільшеними через ситуацію в Україні погрозами європейській безпеці. Про це пише Tagesspiegel.

"Замість того щоб знімати з озброєння надійні танки Leopard 2, необхідно обміркувати, як інтегрувати хорошу ще наявну техніку в існуючі структури", - заявила Ляйєн.

Таким чином, 280 бойових машин Leopard 2 залишаться на озброєнні німецької армії, зокрема, передбачається "реанімувати" танковий батальйон у Нижній Саксонії. На військовій базі в Бергені повернуться до лав близько 800 солдатів і понад 40 танків.

Після завершення "холодної війни" бундесвер поступово знижував кількість танків на озброєнні, однак в умовах агресії Росії на сході України і необхідності стримування можливої загрози з боку РФ Фон дер Ляйєн вирішила переглянути це та інші раніше прийняті рішення щодо скорочення бойових озброєнь і техніки.

Раніше глава комітету Бундестагу з питань оборони Ганс-Петер Бартельс заявив, що якщо Європа хоче створити ефективну оборону, треба, щоб війська були повністю оснащені. Він вважає за потрібне оснастити армію 300 танками типу Leopard. Крім того, передбачаються додаткові закупівлі бронетранспортерів.

Зараз ви читаєте новину «Через агресію Росії Німеччина передумала списувати старі танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути