середа, 01 квітня 2015 18:32

Чалий може стати новим послом в США - ЗМІ

Чалий може стати новим послом в США - ЗМІ
Фото: visti.pro

 Керівник зовнішньополітичного напрямку адміністрації президента України Валерій Чалий очікує на призначення на посаду посла в Сполучених Штатах Америки.

Цю інформацію "Європейській правді" повідомили декілька джерел в дипломатичних службах України та США.

Процедуру його призначення ініціювали ще минулого року – наприкінці осені до Вашингтона був надісланий запит на агреман (згоду) на його призначення.

Станом на недавній час агреман до Києва не надходив, однак всі співрозмовники "Європейської правди" висловили впевненість, що це – лише питання процедури і ближчим часом Вашингтон погодить особу нового посла.

Наразі послом України в США є кадровий дипломат Олександр Моцик, він був призначений на цю посаду в 2010 році. До Моцика лунали претензії щодо його надмірної лояльності до режиму Януковича. Водночас одразу після зміни влади в Україні посла в США не замінили.

В інтерв'ю ЛIГАБiзнесIнформ, яке опубліковане в середу, Чалий прокоментував питання призначенні ключових послів: "Знайти справжніх професіоналів в кожну країну - важка задача, особливо в умовах, коли бюджет цього напряму скорочений. Бути послом - тепер уже не легка робота, а дуже важка праця".

За усталеною дипломатичною практикою, офіційно столиці не коментують призначення послів на етапі надання агреману.

Зараз ви читаєте новину «Чалий може стати новим послом в США - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути