вівторок, 22 серпня 2017 11:25

"Была бы страна родная, и нету других забот" - Кравчук зробив розгромну заяву про Росію

"Была бы страна родная, и нету других забот" - Кравчук зробив розгромну заяву про Росію
"Основне питання російського життя - задушити Україну", - перший президент Леонід Кравчук. Фото: УНІАН

Росія убиває українців на Донбасі, через те що вони хочуть жити у європейській країні.

Про це на круглому столі до Дня Незалежності заявив перший президент Леонід Кравчук.

"Росія 150 років воює. Вона створила інтелігенцію війни і тиску. Іншого вона не знає. Вона любила Україну до тих пір, поки та лежала під нею. Як тільки Україна стала на ноги і сказала, що підемо в інший бік, Росія почала думати як же нас задушити. Доки йшло все глаенько - кадри російські, політика російська, ми все слухаємо. І раптом Україна сказала: ні, підемо в Європу. "Ах, ви в Європу. То ми вас не пустимо". Втікаємо від Росії, тому що вона нас б'є і убиває. За що? За те що ми хочемо жити так, як хочемо?" - сказав він.

"Нещодавно вручав посмертно орден матері, син якої помер на Донбасі. Подивився на неї - молода ще мама. Вона подивилася в зал і сказала мені: "Пане президенте, припиніть війну". Цей орден - це вирок Росії. Від нас забирають життя за те, що ми хочемо жити по-іншому.

На жаль, не всі це розуміють. Зокрема, ті держави, які нас підтримують. Деякі відверто бояться Росії, бояться не зіпсувати з нею відносини. Я кажу: сьогодні ми, а завтра ви. Росія не зупиниться.

Я мав можливість спілкуватися з багатьма російськими діячами, починаючи з Черненка, Андропова, Горбачова, Єльцина і так далі. Всі вони однакові - трохи гірші, трохи кращі. В їхньому основному питанні Україна має бути з Росією, не відпускати, в обіймах задушити. Це основне питання російського життя і сьогодні. Що це за інтелігенція? Російський інтелігент сідає за кулемет і стріляє у своїх колишніх "молодших братів". Людини немає, "была бы страна родная, и нету других забот", - додав Кравчук.

Перший президент заявив про Росію: "Живуть то вони дуже погано і будуть жити ще гірше. Бо воюють у всіх гарячих точках".

"Маємо сказати - ні. Так агресор діяти не може. Тому що сьогодні б'є нас, а завтра битиме інших", - сказав Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна два варіанти на осінь щодо України - Піонтковський

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Была бы страна родная, и нету других забот" - Кравчук зробив розгромну заяву про Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути