понеділок, 25 січня 2016 16:57

Бойовики з Донбасу дзвонять друзям і просять врятувати від зачистки - націоналіст Дьомушкін

Бойовики з Донбасу дзвонять друзям і просять врятувати від зачистки - націоналіст Дьомушкін
Дьомушкін на марші. Фото: Радіо Свобода

Влада Росії зачищає на Донбасі свої радикальні угруповання. Озброєним людям, які отримали досвід бойових дій, із самого початку збиралися перекрити дорогу назад до Росії.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів російський націоналіст, організатор "Російських маршів" Дмитро Дьомушкін.

"Завдання було цих людей там утилізувати. Багато мені зараз починають писати, що нас зачищають. Я відповідаю: "Природний відбір дурнів в природі". Дзвонив брат однієї людини з Пскова, що завтра розстріляють за мародерство, не могли б ви допомогти? А чим я допоможу? Дійсно розстріляли. Поїхала одна група козаків, з якими ми спілкувалися, вони теж всі були там знищені. Частина загинула в боях, а отамана розстріляли, звинувативши у мародерстві. Причому при затриманні він примудрився одного спецназівця застрелити. Фактично там всіх утилізували, цілеспрямована програма була. Як для Порошенка було вигідно своїх радикалів зачистити, щоб не повторилося Майдану, основна ударна сила полягла на фронтах АТО, так і для наших вождів було дуже вигідно утилізувати там російських націоналістів", - роздумує Дьомушкін.

Він каже, що читав аналітичні записки, які лягають на стіл президента РФ.

"Путіна залякують українським досвідом. Пишуть, що ударною ланкою на вулиці є націоналісти, футбольні фанати і праві субкультури. Вони пишуть, що у випадку, якщо з'єднаються відносно мирні протести на Болотній, де вийшло понад сотню тисяч звичайних городян, і на Манежній, де билися 10 тисяч націоналістів і фанатів, якщо ці дві течії з'єднаються, то може статися ескалація конфлікту з непередбачуваними наслідками. Такі доповіді йдуть в одному ключі і давно від силовиків, які показують свою незамінність і лякають Кремль Майданом ", - передає він суть висновків ФСБ.

Також там пишуть, що варто провести зачистку націоналістичного руху в плані лідерів громадських думок. Він припускає, що націоналістичні організації в Росії будуть заборонені, а лідери або зломлені і видавлені з країни, або посаджені.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики з Донбасу дзвонять друзям і просять врятувати від зачистки - націоналіст Дьомушкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути