четвер, 30 липня 2015 13:04

Бойовики можуть дати свідчення по збитому "Боїнгу" - експерт

Бойовики можуть дати свідчення по збитому "Боїнгу" - експерт
Фото: news.bigmir.net

Рада безпеки ООН вивела Росію на самовикриття. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Росія на весь світ продемонструвала, що є основним винуватцем та організатором теракту. За світоглядом російської еліти Малайзія - це якась третьорозрядна країна, збитий літак якої не викликав би співчуття у цивілізованій Європі. Вони не прорахували, що незалежно від власника "Боїнгу", пасажири там можуть бути різних національностей. Виявилося, що летіло більше голландців, аніж малайзійців", - зауважив він.

За словами експерта, голландська прокуратура та слідчий комітет, який займається технічними питаннями, вийшли на майже достатній обсяг доказів для винесення обвинувального вироку. "Ще допоможе українська сторона. Судячи з того, що відбувається на окупованих територіях Донбасу, багато хто з реальних свідків чи тих, хто володіє інформацією, за амністію будуть готові допомогти. Це може бути шансом для деяких бойовиків врятувати себе", - наголосив політолог.

"Є інші механізми створення трибуналів. Той самий Нюрнберзький процес був утворений кількома країнами - переможцями у війні. Тут може бути так само. Держави, громадяни яких загинули в цій катастрофі, зможуть це зробити та по максимуму провести розслідування. Це як раз і може стати планом "Б", про який говорить Арсеній Яценюк", - зазначив Цибулько.

Нагадаємо, Росія наклала вето на рішення Ради безпеки ООН щодо створення міжнародного кримінального трибуналу для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського "Боїнгу", який був збитий торік.

 

Зараз ви читаєте новину «Бойовики можуть дати свідчення по збитому "Боїнгу" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути