Ексклюзиви
середа, 29 липня 2015 12:47

Блокування трибуналу по "Боїнгу" стане катастрофою для Росії - Порошенко

Блокування трибуналу по "Боїнгу" стане катастрофою для Росії - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає катастрофою для Росії її спроби заблокувати створення міжнародного трибуналу для розслідування трагедії малазійського "Боїнга" МН-17.

В інтерв'ю американському виданню Wall Street Journal президент нагадав, що Радбез ООН в середу розгляне проект резолюції, авторами якої є Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна, щодо створення міжнародного трибуналу для розслідування цієї трагедії.

При цьому, за словами президента, Москва погрожує заблокувати цю резолюцію. "Це стане катастрофою для самої Росії, оскільки це було б визнанням відповідальності. Це середньовічний підхід, варварський підхід у вирішенні міжнародних суперечок", - сказав Порошенко.

Як відомо, 29 липня Рада безпеки ООН розгляне проект резолюції з питання про створення міжнародного трибуналу для розслідування причин аварії "Боїнга-777" Малазійських авіаліній в липні 2014 над територією України.

Авіаційна катастрофа літака малазійського "Боїнга-777", що виконував плановий рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 на сході Донецької області в районі села Грабово недалеко від міста Торез. На борту знаходилися 298 осіб - 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Зараз ви читаєте новину «Блокування трибуналу по "Боїнгу" стане катастрофою для Росії - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути