Ексклюзиви
субота, 22 листопада 2014 08:10

"Блоку Петра Порошенка не мало бути" - політтехнолог

"Блоку Петра Порошенка не мало бути" - політтехнолог
фото: www.bbc.co.uk

Найбільша помилка президента Петра Порошенка — участь в останніх парламентських виборах. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політтехнолог Сергій Гайдай.

"Не мала з'явитися така політсила як "Блок Петра Порошенка". Президент відповідає за зовнішню безпеку країни, міжнародні відносини, є гарантом свобод. Йому немає чого робити в своїх сферах? Навіщо гратися в партію, якої насправді не існує і яку зібрали нашвидкуруч? Президентові й без уряду є що реформувати. Порошенко мав би заявити: обирайте новий парламент без мене. Він сформує уряд, а далі домовимося про розподіл повноважень, зокрема і в реформуванні країни. Якщо не буде порозуміння, можна розпустити парламент і знову вибирати", - зауважив він.

За його словами, у президента достатньо повноважень, щоб робити перетворення в своїх напрямках.

"Коли Порошенко отримав понад 54 відсотки голосів у першому турі й був фактично єдиною легітимною владою в країні, мав би заморозити виборні процеси на два роки. Оголосити пряме президентське правління. За цей час: сформувати новий Кабінет Міністрів, реформувати командою технократів органи влади, змінити законодавство. Бо на даний момент Верховну Раду обирають по дебільному закону з мажоритаркою. Тому туди й потрапили такі одіозні фігури, як Звягільський, Довгий, Литвин. Порошенко показав, що бореться за всю повноту влади в країні. Замість того, щоб сказати: у нас парламентсько-президентська республіка, де головні повноваження — у прем'єра, а я маю чим займатися", - наголосив Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «"Блоку Петра Порошенка не мало бути" - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути