Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2015 10:21

Блокада Криму та "труна" для вкладів — наймасштабніші акції минулого тижня

Gazeta.ua пропонує найцікавіші протести та акції з тих, що відбулися за тиждень в країні, з 14 по 20 вересня.

14 вересня, Київ

496 членів "Свободи" приїхали до будівлі МВС, щоб підтримати свого лідера Олега Тягнибока, якого вже втретє допитують з приводу подій під Верховною радою 31 серпня.

14 вересня, Київ

Комітет виборців України, "Восток SOS", "Крим SOS" та інші громадські організації пікетували Верховну Раду з вимогою розглянути законопроект щодо забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб.

16 вересня, Київ

У 15-і роковини зникнення Георгія Гонгадзе вшановують усіх загиблих журналістів. Акція пройшла під гаслом "Озбройся правдою!". Журналісти наголошують, що це день пам'яті усіх, хто загинув за правду.

17 вересня, Київ

Активісти, які прийшли на мітинг через те, що втратили вклади у ліквідованих банках, принесли на Майдан Незалежності макет труни. На труні написано "Пенсіонер", "Суїцид", "Студент", "Сирота". Як пояснили учасники акції, вони символічно хоронять свої надії, банківські вклади та, власне, банківську систему України.

 

19 вересня, Полтава

Полтавська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" під гаслом "Свободу захисникам Конституції" провела автопробіг. Його учасники вимагали припинення політичних репресій, якими вони вважають затримання людей, імовірно причетних до подій під стінами Верховної Ради 31 серпня.

20 вересня, Київ

Понад 100 фур у неділю, 20 вересня, були заблоковані на адмінкордоні з Кримом у пункті пропуску "Каланчак". Кримські татари спільно з українськими активістами не пропускають на територію анексованого Криму вантажні автомобілі. Було поставленої умову: "або ви розвертаєтеся, або розвантажується і їдете далі". Рефат Чубаров, один з лідерів кримських татар, оголосив про подальше створення продовольчих хабів на адмінкордонах з Кримом з українського боку. Водії вантажівок, своєю чергою, заявили про повне блокування кордону, у тому числі і для легкових авто.

Зараз ви читаєте новину «Блокада Криму та "труна" для вкладів — наймасштабніші акції минулого тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути