Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2015 10:30

Без зняття недоторканності судді продовжать "хімічити" - експерт

Без зняття недоторканності судді продовжать "хімічити" - експерт
Фото: ckp.in.ua

Ситуація із колишнім ректором податкової академії Петром Мельником є дивною. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Фактично суд виправдав його втечу з-під варти. Це парадоксально. Такими рішеннями руйнується судочинство. Президент заявив про готовність підписати закон про зняття недоторканності з депутатів та суддів миттєво - ледь не в залі Верховної Ради. Стало зрозуміло, що без цього судді продовжать "хімічити", - зазначив він.

За словами експерта, в прокуратурі почала працювати логіка підтвердження власної ефективності через швидке розв'язання резонансних справ. "Мельник є досить відомим подразником суспільства. Там, де не може досягнути швидкого результату, як то втеча братів Клюєвих, буде підвішувати справи. Інші будуть використані у внутрішній боротьбі. Треба показати, що у прокуратурі не все наскрізь прогнило. Зараз Давид Сакварелідзе є публічним маркером. Але там є багато відповідальних та принципових людей. Не можна говорити, що одна людина без команди почала показувати результат", - зауважив Цибулько.

"У справі Мельника все розкрито - там цілий комплекс, зокрема по відмиванню грошей. Питання у доведенні справ до суду. Якщо його не посадять, після таких заяв репутація прокуратури погіршиться", - додав політолог.

Нагадаємо, Ірпінський суд зняв звинувачення з колишнього ректора податкової академії Петра Мельника.

Зараз ви читаєте новину «Без зняття недоторканності судді продовжать "хімічити" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути