субота, 25 жовтня 2014 15:55

Без шахт Донбасу можна зекономити $15 мільярдів — експерт

Без шахт Донбасу можна зекономити $15 мільярдів — експерт
фото: zik.ua

Потрібно зайнятися силовиками й провести судову реформу. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів Дмитро Боярчук, директор консалтингової компанії "Кейс-Україна".

"Якщо бізнесмен і податкова йдуть до суду, то їх права мають бути рівними. А зараз суди 90 відсотків рішень ухвалюють на користь податківців", - зазначив він.

За його словами, потрібно заощаджувати.

"Ми втратили третину Донбасу — саме туди йшли значні субсидії на шахти. Одразу економимо 15 мільярдів гривень. Прокуратура тягне видатків на 7 мільярдів. Її позбавили функції загального нагляду. Отже, треба скорочувати працівників. У нас 34 прокурори на 100 тисяч населення. У розвинених країнах — дев'ять. Зараз слушний момент перепрофілювати їх на військові професії", - наголосив експерт.

Він вважає, що заявлені 62 президентські реформи до 2020 року — це піар.

"Хай хоча б три зроблять. Почати мали б із соціальної — введення універсального критерію призначення будь-якої допомоги від держави. Бо коли в судді є власний бізнес, пенсія в 20 тисяч гривень йому не потрібна. Якщо покаже, що не має ніяких статків, доходів, тоді — будь ласка", - додав Боярчук.

На думку експерта, треба реформувати медицину, освіту, соціальну сферу, розібратися з територіальними одиницями.

"Тільки після цього можна буде братися за реформу міжбюджетних відносин і децентралізацію. Це затягнеться на роки. Бо досі в Києві визначають, як витрачати 80 відсотків місцевих бюджетів. Якщо дають гроші на якийсь напрямок, то прописують, на що вони мають піти. Наприклад, на стільці. Але якщо стільці вам не потрібні, змінити цю статтю можна тільки за підписом заступника міністра. Для цього треба їхати в Київ, нести йому подарунок і вирішувати питання", - зауважив Боярчук.

Зараз ви читаєте новину «Без шахт Донбасу можна зекономити $15 мільярдів — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути