середа, 25 травня 2016 19:36

Бекешкіна пояснила, чому рейтинг Порошенка впав

Бекешкіна пояснила, чому рейтинг Порошенка впав
novostimira.com.ua

Петро Порошенко втрачає рейтинг через провали у економіці та невдалу кадрову політику. Проте ще має шанси на другий термін.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповідає Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи".

"Експерти відзначають позитив у роботі Порошенка на внутрішньому фронті. Зокрема, у нас немає активної війни, створили з нічого армію. Але все ж більше провалів через економічне збідніння, кадрові призначення у владі. По-перше, два абсолютно бездіяльні прокурори. По-друге, у нас досі немає послів в деяких країнах. На зовнішньому фронті позитив, бо реально постало питання надання Україні безвізового статусу", - говорить Бекешкіна.

Низький рейтинг не завадить Петру Порошенку вийти на вибори, вважає експерт.

"Президент відповідальний за все, що відбувається в країні. І якщо щось не так, його рейтинг падає. У Порошенка є шанси, що його переоберуть. Зараз має, здається, 13-15 відсотків рейтингу, а в інших взагалі біля 10. Тому тут питання, чи є альтернатива? У Кучми піднімався рейтинг Ющенка, Януковича і Тимошенко. Зараз також рейтинг Тимошенко підіймається, Садовий має 10 відсотків. Вони можуть вийти у другий тур".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вимагатиме щось взамін Савченко - експерт

"Довіра до Порошенка різко знизилася. Але усі попередні президенти також втрачали свій рейтинг. У 2005 році після скандалу із корупцією Ющенко стрімко впав. Лише Кучма був переобраний на другий термін. Бо вийшов у парі із Симоненком. Інші президенти не були більше однієї каденції - люди розчаровуються", - говорить Бекешкіна.

Нагадаємо, Петро Порошенко набрав 54,07 % голосів на позачергових президентських виборах у 2014 році. Зараз його підтримують 10 % виборців.

Зараз ви читаєте новину «Бекешкіна пояснила, чому рейтинг Порошенка впав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути