пʼятниця, 08 листопада 2013 14:51

Батько судиться зі школою, яка змусила його сина мітингувати за "Регіонів"

Правозахисники подали до суду на Луганську міськраду, управління освіти міста та області і школу № 30 Луганська за використання школярів як "масовки" на мітингу Партії регіонів 3 вересня.

Позивачем виступив батько одного з школярів - Костянтин Реуцький, глава правління правозахисного центру "Поступ", пише "Тиждень".

За його словами про захід ні дітей, ні батьків ніхто не попереджав.

"Ніхто не попереджав ні дітей, ні їх батьків, що захід, на який запрошують дітей, проводиться під егідою Партії регіонів. Якщо про це було б відомо, мій син просто відмовився б від участі у заході партії, ідеології якої не поділяє ні він, ні його батьки", - зазначив Реуцький .

У свою чергу керівник Кримського правозахисного центру "Дія" Олександра Дворецька зазначила, що таким чином було порушено право дитини на участь у вільних зборах, яке гарантоване міжнародним законодавством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці завжди об'єднуються перед розстрілом" - нардеп про рішення щодо Тимошенко

"На мітингу не було добровільності, учні не могли піти звідти за власним бажанням, тому було порушено право на мирне зібрання", - пояснила Дворецька.

Реуцький додав, що поки немає інформації про інших батьків, які незадоволені цим мітингом, однак закликав їх брати участь в суд. На думку директора зі стратегічних прав Української Гельсінської спілки з прав людини Михайла Тарахкало, якщо справа дійде до Європейського суду, позивач має всі шанси його виграти, оскільки має потужну доказову базу - фотографії, копії документів.

За даними правозахисників, поки точна дата засідання невідома, розглядати справу Луганський окружний адміністративний суд.

Як відомо, 3 вересня в Луганську мітинг на честь дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників "перетворився на агітаційний захід правлячої партії", під час якого близько 5 тис. школярів і студентів Луганської області змушені були тримати в руках "сотні прапорів Партії регіонів".

Зараз ви читаєте новину «Батько судиться зі школою, яка змусила його сина мітингувати за "Регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути