Ексклюзиви
пʼятниця, 19 квітня 2013 15:15

Азарова змінять, щоб обґрунтувати появу "нового Януковича" - експерт

Азарова змінять, щоб обґрунтувати появу "нового Януковича" - експерт
На думку експерта, перебування Азарова на посаді залежить від розвитку світової економіки. Фото: ru.tsn.ua

Верховна Рада України розглянула питання про недовіру Кабінету міністрів України. Більшість не підтримала відставку уряду Миколи Азарова.

"Азаров - це унікальний громовідвід для Януковича. Саме він виходить крайнім у всіх економічних проблемах. Тільки його мовні ляпи можуть перевершити мовні ляпи Віктора Федоровича. Микола Азаров - ідеальна фігура для теперішнього президента", - говорить Gazeta.ua політолог Олексій Краснопьоров.

На його думку, перебування нинішнього прем'єра на посаді залежить від розвитку світової економіки.

"Завершення глобальної кризи не видно, - каже він. - Тому не можна ставити Сергія Арбузова, бо він швидко згорить. А його планують ставити прем'єром на довго і серйозно. Тому й далі буде Азаров. Тобто усе залежить не тільки від влади, але й від примх міжнародної економіки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада так і не відправила Азарова у відставку

Експерт вважає, що невдоволення українців не має жодного впливу на логіку бюрократичних ротацій.

"У нас лише декоративно-фасадна демократія, а реальний підмурівок народовладдя - громадська активність людей - пригнічений колективною апатією. В умовах пригнічення суспільства нічого нікому не треба пояснювати. Є стандартна путінська модель: "не впорався - тупнемо ногою - змінимо". Багатьом людям таке подобається. Ну, ще підкинуть трохи балагану чи тролінгу на політичних ток-шоу", - зазначив Краснопьоров.

"Схоже на те, що Азарова змінять перед президентськими виборами - як інформаційний крок для забезпечення другого терміну для Януковича. Це все буде обгорнуте в казочку про появу "нового Януковича", - підсумував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Азарова змінять, щоб обґрунтувати появу "нового Януковича" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути