Ексклюзиви
середа, 29 липня 2015 15:47

Азарова готують до місцевих виборів - експерт

Азарова готують до місцевих виборів - експерт
Фото: iamir.info

Так званий "Комітет порятунку України" в Росії є проектом до місцевих виборів на Донбасі. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Антон Круть.

"У лютому 2014-го року у Кремля був план розчленування України та створення Новоросії, яку мав очолити Віктор Янукович. З'їзд у Харкові, на який він тоді прибув, але не виступав, мав висунути його своїм лідером та відколоти від України цю територію. Але Янукович злякався, тому цього не сталося. Цим викликав у Путіна лють, бо це вдарило по його плану. Тепер Росія фактично номінує іншу людину на цю роль", - зазначив він.

За словами експерта, спочатку Росія хотіла вести на місцеві вибори Партію регіонів. "Однак там внутрішня криза - боротьба між двома групами, умовно кажучи, Льовочкіна та Колеснікова. В цю суперечку втрутилася Росія, висуваючи свого кандидата на голову партії. Але супротив Колеснікова на цих планах поставив хрест. Тепер Кремль намагається створити новий політичний суб'єкт для Півдня та Сходу України. Чи підходить на цю роль Азаров - питання. Він абсолютно не харизматичний. Хоча підпадає під категорію господарника. На цьому спробують грати", - зауважив Круть.

"Вони можуть зайти навіть на окуповану частину Донбасу. Там вже йде підготовка до евакуації Захарченка та Плотницького. Вони намагалися виїхати до Росії, отримати паспорти, але влада їм відмовила. Вони заплямовані кров'ю, на відміну від Азарова. Тому цей уряд можуть готувати для окупованих територій", - наголосив політолог.

Нагадаємо, колишній прем'єр України Микола Азаров створює так званий "Комітет порятунку України" в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Азарова готують до місцевих виборів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути